Etterforskes etter celledødsfall

Minst to sikkerhetsvakter på danskebåten Bergensfjord er blant dem som etterforskes etter at en mann i 20-årene ble funnet død i skipsarresten mandag morgen.

Publisert

Overfor Bergens Tidende bekrefter politiet at det er igangsatt etterforskning etter at det under innseilingen til Bergen ble meldt fra om den døde personen tidlig mandag morgen.

Administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line sier til avisen at det alltid er minst to sikkerhetsvakter på jobb. Disse har ansvaret for at ro og orden ivaretas om bord. Han poengterer at vaktene jevnlig fører tilsyn med passasjerer som tas i arrest.

– Årsaken til at en person havner i arresten, er enten at han er et sikkerhetsproblem for andre gjester eller personalet, eller at vedkommende ikke er i stad til å ta vare på seg selv. Eller en kombinasjon av de to, sier Fardal til Bergens Tidende.

Tilsynet utføres ifølge Fardal i form av fysisk kontroll av den som er plassert i arresten, samt gjennom inspeksjoner via overvåkingskamera. Han sier til avisen at rutinene er strenge og at vekterne den aktuelle natten sjekket arrestanten hver halvtime. Det kreves også at behovet for helsehjelp vurderes før noen settes inn. Det ble ifølge Fardal gjort også i denne konkrete saken.

Utover at førstestyrmannen er utdannet og trent i førstehjelp og gjenoppliving – og at skipet ikke hadde lege om bord, ville Fardal først ikke kommentere saken utover dette til Bergens Tidende:

– Dette er veldig trist, og noe vi tar svært alvorlig, sier han.

Senere tirsdag opplyste han til avisen at videobildene fra arresten ikke er lagret.

Bergens Tidende skriver at arresten er kameraovervåket, og at bildene derfra vises både på broen og hos vakten i resepsjonen.

- Det er kun i spesielle tilfeller at det blir gjort opptak fra arresten, sier Fardal til avisen.

Les mer i Bergens Tidende.

"
Powered by Labrador CMS