Michelet lite

Krever gater stengt

Stortingets presidentskap ber nå Oslo kommune om å stenge, eller begrense trafikken ytterligere i, gatene rundt Stortingsbygningen. Stortinget krever også å få bli med i arbeidet med å utforme løsningene som velges.

Publisert

Sikkerhetssjef Berit Michelet er blant dem som nå ber Oslo kommune om raskt å sørge for økt sikkerhet på Stortinget gjennom begrensning av trafikken forbi. (Foto: Even Rise)

Det er Akersgata og Karl Johans gate forbi Stortinget Oslo kommune blir bedt om å stenge. Stortingspresident Dag Terje Andersen sier til Aftenposten at det ønskes rask fremdrift.

Han forklarer til avisen at det først nå er kommet klare, faglige råd om stengning. Dette kom nylig i en risikoanalyse som ble satt i gang etter 22. juli-terroren. Forsvarsbygg, PST, Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, oslopolitiet og Statsbygg har ifølge Aftenposten bidratt i analysen.

– Vi er opptatt av at beslutningene som gjøres om sikkerhetstiltak skal bygge på grundige analyser. Etter 22. juli kan vi ikke bare tenke ”hvit kassebil” og fatte vedtak på bakgrunn av dette. Det kan være andre typer anslag enn en bilbombe som er like aktuelle, sier Andersen til Aftenposten.

Risikoanalysen har blant annet foretatt simuleringer av hvordan en bombe vil ramme stortingsbygningen ulike steder, hva som er bygningens svakeste punkter og mulige scenarioer for terrorangrep.

– Et av tiltakene som foreslås i rapporten, er at Akersgata og Karl Johans gate stenges for biltrafikk på strekningene langs Storingsbygningen, skriver Aftenposten.

Les mer i Aftenposten, som blant annet skriver at den nye risikoanalysen avslører flere svake punkter. Der omtales også den skjerpede adgangskontrollen som ble innført etter påske.

"
Powered by Labrador CMS