minibanklite

Misbrukte 36000 bank- og kredittkort

To fabrikker for produksjon av utstyr som kan brukes til manipulasjon av betalingsterminaler ble i påsken avslørt under en stor politiaksjon.

Publisert

Banden som i påsken ble avslørt for manipulasjon av betalingsterminaler og minibanker, skal ha misbrukt 36000 bank- og kredittkort. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det var Europol som koordinerte aksjonen som involverte flere enn 400 polititjenestemenn. Hele 82 husransakelser ble gjennomført i Romania og Storbritannia. Det skriver VG.

Det er anslått at 1,5 milliarder euro blir tappet fra kort innenfor EU-området hvert eneste år. Kredittkortsvindel er svært lukrativt og også i Norge drives denne virksomheten i stor skala. Banden som ble avslør i påsken, skal ha tappet kredittkort i 16 europeiske land. Informasjonene de hentet ut fra minibanker og kortterminaler, ble brukt til å gjennomføre kjøp i Argentina, Colombia, Den dominikanske republikk, Japan, Mexico, Sør-Korea, Sri Lanka, Thailand og USA.

– Denne saken er nok et eksempel på fremragende og problemfritt arbeid, samt et bevis på at politisamarbeidet innenfor EU stadig blir bedre, skriver Trols Oerting, leder av Europols datakrimenhet i en pressemelding.

Aktuell Sikkerhet skrev i fjor høst at kjeltringer klarte å lure til seg over 30 millioner kroner etter å ha skimmet norske kort i 2011.

Les mer i VG.

"
Powered by Labrador CMS