Politiet satser på biometri

Biometri-avtalen mellom Steria og politiet strekker seg over fem år. – Dette er noe vi har jobbet hardt med i snart to år. Det er godt å se at vi for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, sier Ole Marius Steinkjer i Steria.

Publisert

Det er Rigspolitiet i Danmark som har inngått avtale med IT-konsulentselskapet Steria. Sistnevnte skal levere en heldigital biometriløsning.

Avtalen strekker seg over fem år, med mulighet for ytterligere forlengelse på tre år.

– Løsningen vi skal levere gjør det enklere for dansk politi å registrere fingeravtrykk og å hente informasjon blant annet direkte gjennom håndholdte mobile enheter, sier forretningsutvikler for biometri i Steria, Ole Marius Steinkjer.

Rigspolitiet bytter ut sin nåværende ende-til-endeløsning på fingeravtrykk, og går da over til et helelektronisk system hvor bruken av papir forsvinner. Steria vil levere et fullverdig biometrisystem med automatiske registreringsstasjoner for fingeravtrykk og personbilder ved alle politistasjoner, samt en egen mobilløsning.

Ved å ta i bruk en AFIS-løsning (Automated Fingerprint Identification System) kan Rigspolitiet lagre og sammenligne fingeravtrykk i store databaser på en enkel og rask måte.

– Løsningen er utviklet fra bunnen av i Steria, og med den nye avtalen er vi for alvor blitt en av de store aktørene i markedet, sier Steinkjer.

Danmark har i likhet med blant andre Norge, Tyskland, Frankrike og Spania underskrevet Prüm-avtalen, som gir medlemslandene tilgang til hverandres DNA- og fingeravtrykkregister. Løsningen Rigspolitiet nå tar i bruk lar dem automatisk søke blant disse, og hente informasjon på tvers av landegrensene. Steria er allerede leverandør av biometri til blant annet norsk politi.

– Det at vi nå har en referanse på et kriminalt AFIS-system, vil åpne nye dører i markeder hvor vi har muligheten til å gjøre det bra. Norge er knyttet til Prüm-avtalen, men har ikke noen løsning på plass enda. Vi ser også en mulighet for å posisjonere oss i land som Tyskland og Frankrike, så vel som utenfor Europas grenser, sier Steinkjer.

Powered by Labrador CMS