Satser i Hamar

Firesafe Consulting kaster seg på den store byggeaktiviteten på i mjøsområdet og etablerer seg i Hamar. Når det gjelder brannsikring er de allerede representert på Hedmarken.

Publisert

– Etableringen av Firesafe Consulting i Hamar betyr at hamarkontoret nå er en totalleverandør av brannsikring. Bare i år skal Firesafe Consulting vokse med sju ansatte, og mange av disse kommer til Hamar. Vi håper vår satsning der øker fokus på brannsikring i regionen. For oss er det brennsikkert at det å investere i Hamar er en investering i fremtiden, sier administrerende direktør Morten Ameln.

Jorunn Iren Husby som leder Firesafe Consulting, mener den store veksten i byggenæringen i Hamar gjør det naturlig for dem å etablere seg der som en totalleverandør.

– Vi ser en økning i etterspørselen av konsulenttjenester. Våre kunder i regionen har i lengre tid etterspurt våre konsulenttjenester, sier hun.

– Jo tidligere vi er med byggherrer og entreprenører i bygge- og brannsikringsprosessen, jo smartere og billigere løsninger får vi til. Vi opplever også at mange eksisterende byggherrer setter ut det branntekniske ansvaret til oss, slik at stordriftsfordelene i denne bransjen kommer dem til nytte, legger hun til.

Firesafe har lenge vært en pådriver for brannsikringsfaget. I sommer opprettet Norges Byggskole og Firesafe et internt fagbrev innen passiv brannsikring. Brannskolen omfatter blant annet bygningsfysikk, brannteoriforskrifter, tegningsforståelse, montasjeteknikk, kommunikasjon og kundebehandling og rutiner omkring helse, miljø og sikkerhet. Fagarbeidere innen passiv brannsikring skal kunne gi råd til byggeiere og til de som bygger nye bygg. (Se reportasje om dette i den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet).

Powered by Labrador CMS