IMG_0332

Sikrer Bruce-konsertene

G4S rakk nesten bare å vinke farvel til nærmere 70 000 Justin Bieber-fans etter tre konsert-kvelder på Telenor Arena, før Bruce Springsteen inntok den svære hallen. Når han spiller i dag og i morgen (mandag og tirsdag), stiller selskapet med opp mot 100 ordensvakter som ivaretar sikkerheten.

Publisert

23000 tilskuere sikres av G4S i Telenor Arena (Foto: Even Rise)

16., 17., og 18. april gjestet Justin Bieber Telenor Arena på Fornebu. Nærmere 70 000 fans hylte om kapp med småpikeidolets sang fra scenen. Med unntak av oppførselen fra Biebers privatsjåfører og mangelfull informasjon om artistens bevegelser utenfor scenen, har ordensvaktholdet på Telenor Arena både før, under og etter konsertene fått ros av politiet. Det samme gjelder ordensvakttjenesten utført i forbindelse med shuttle-transporten til og fra Oslo sentrum.

Bruce Springsteen og hans The E Street Band entrer scenen på Telenor Arena i kveld, mandag. Det samme gjør han i morgen kveld, også da foran 23 000 publikummere. Scenen som er satt opp i Telenor Arena til Springsteen-konserten er den største som noen gang har vært i anlegget siden 2009. Den skal være på 1200 kvadratmeter.

De 23 000 første billettene skal ha blitt revet bort i løpet av 17 minutter da de ble lagt ut for salg. Det sier litt om hvor populær Springsteen og bandet, hvor blant annet Steven Van Zandt er med, er i Norge.

– G4S har avtale om levering til alle arrangementer i Telenor Arena. I praksis betyr det at vi denne gangen leverer mannskap til å håndtere VIP-avdelingen, tribunene og skjenkevakthold. Når det gjelder inngangen til ”matta” og vaktholdet rundt scenen og det som har med artistene å gjøre, leveres det av ProSec denne gangen. Vi har også et responslag på nærmere 20 vektere som ikke er dedikerte til spesielle oppgaver, men som rykker ut der det til enhver tid er behov, sier eventmanager Christian Rist i G4S Secure Solutions.

G4S har også ansvaret for billettsalget og organiseringen av shuttlebussene mellom Oslo sentrum og Telenor Arena, både før og etter konserten.

– Dette gir oss god oversikt over tilstrømningen av folk ut til konsertarenaen, og er et godt verktøy med tanke på hvor vi hele tiden bør prioritere mannskaper, sier Rist.

G4S leier inn Nokas til kontanthåndtering i forbindelse med billettsalget i Oslo sentrum.

– I tillegg har G4S to mann på sikkerhetsrommet i Telenor Arena, hvor de har kontroll på luftkvalitet og temperatur, samt brannalarmer og TV-overvåkning, sier Rist.

Powered by Labrador CMS