Emile Broersma

Engasjerte med nederlandske sikkerhetstiltak

Sikkerhetssjef Emile Broersma fortalte om sikkerheten ved Rijksmuseum Nederland og Roar Thon fra NSM snakket om sikkerhetsutfordringer på internett. På tilhørerbenken satt et historisk publikum…

Publisert

Emile Broersma, Rijksmuseum Nederland. (Foto: Even Rise)

I overkant av 50 tilhørere møtte frem da Norsk Sikkerhetsforening inviterte til møte i DNBs lokaler i Bergen denne uka.

Ifølge president Randmod Omarhaug var alle tilhørerne med på å skrive historie. Norsk Sikkerhetsforening har nemlig aldri før klart å samle så mange gjester under sine medlemsmøter utenfor Oslo. Han håper derfor at dette møtet er med på å sette standarden for fremtidens planlagte samlinger i andre norske byer.

Emile Broersma som har ansvaret for sikkerheten ved riksmuseet i Nederland, fortalte de fremmøtte om sin proaktive innsats for økt sikkerhet ved deres lokasjoner.

– Vi ansatte egne ”profilers”, skolerte dem og bruker dem aktivt til visuell skanning av alle som kommer til oss. Oppdager ”profilerne” avvikende atferd hos en person, tar de umiddelbart kontakt med den det gjelder. Det opprettes en dialog der ”profileren” stiller en rekke kontrollspørsmål for å finne ut om vedkommende utgjør noen fare eller ikke, sier Broersma.

I den kommende papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om sikkerheten på Rijksmuseum Nederland.

Det samme gjelder foredraget som seniorrådgiver Roar Thon fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet holdt om sikkerhetsutfordringer på nettet. Han poengterte naiviteten til nordmenn som ikke ser farene ved å operere ukritisk på internett.

– Vi må bli komfortable med å bli ukomfortable på nett, sier han.

Les mer i Aktuell Sikkerhet som kommer i midten av september.

Powered by Labrador CMS