tåke-gullsmed stående

Fortsatt på frifot: Alarmmontør truet på livet under væpnet ran

Bare to timer etter at en ny gullsmedforretning i Oslo for første gang åpnet dørene torsdag formiddag, ble den utsatt for væpnet ran. Det skjedde mens montører fortsatt jobbet på spreng med å koble til butikkens alarm- og tåkeanlegg.

Publisert

I går, onsdag, jobbet montører for å få ferdig alarm- og tåkeanlegget før gullsmedforretningen skulle åpne i dag. To timer etter åpningen slo ranere til, og truet en av montørene med våpen. (Foto: Even Rise)

Ranerne er fortsatt på frifot torsdag seint torsdag kveld.

Ingen skal etter det Aktuell Sikkerhet vet ha blitt fysisk skadet av de væpnede ranerne, men situasjonen opplevdes både skremmende og dramatisk for de som var tilstede i gullsmedforretningen Lakshmi Jewellers.

Blant annet skal minst en av montørene som var i butikken for å gjøre ferdig arbeidet med alarm og tåkesikringsanlegg ha blitt truet med våpen mot hodet mens han var beordret ned på gulvet.

Det er foreløpig ikke offentliggjort noe med tanke på hva de to ranerne eventuelt klarte å få med seg.

Aktuell Sikkerhet var i den nye gullsmedforretningen i går, onsdag, i forbindelse med montering av tåkesikringsanlegg til bruk både under eventuelle ran og innbrudd. Denne graden av sikkerhetstiltak opplyste innehaveren at forsikringsselskapet har pålagt ham å ha. Dette ut fra en total trusselvurdering gjort av dem.

Alarmanlegget var foreløpig ikke komplett da ranerne slo til i dag.

Ranerne stakk av til fots fra gullsmedforretingen som ligger på Vestlitorget i nærheten av Stovner. Politiet lette utover ettermiddagen og kvelden etter ranerne med store styrker, blant annet ved hjelp av hunder og helikopter.

Her kan du følge Dagbladets og VGs dekning av ranet og se hvilket signalement politiet har på ranerne.

"
Powered by Labrador CMS