Nav-kontor: Stengning eneste utvei i mangel på rømningsvei

Tidligere i denne uka ble ett Nav-kontor stengt med øyeblikkelig virkning på grunn av manglende sikkerhet overfor de ansatte. NRK avslører nå at sju Nav-kontorer i Hedmark mangler varslingsalarm om noe skulle skje.

Publisert

Ledelsen i Nav i Hedmark, samt hovedverneombudet, lover å ta tak i de manglende sikkerhetstiltakene, deriblant fravær av alarmer og adgangskontroll.

Nav-kontoret i Moelv, som verneombudet i Ringsaker kommune stengte med øyeblikkelig virkning i samråd med verneombudet for statsansatte, er ikke et fullverdig Nav-kontor Det er et såkalt servicepunkt med to ansatte.

Sikkerhetstiltakene var imidlertid så mangelfulle at stengning var eneste utvei. Situasjonen toppet seg for de ansatte da en kollega i Oslo døde av knivstikkene hun ble påført av en Nav-bruker. Dette, i kombinasjon med blant annet manglende rømningsvei, gjorde at utryggheten ble for stor.

I dag, torsdag, avslører NRK Hedmark og Oppland, at ansatte ved hele sju Nav-kontorer i Hedmark ikke har tilgag på varslingsalarm dersom noe skjer. 15 av Nav-enhetene i fylket har alarm, mens hele fem mangler adgangskontroll. Det finnes med andre ord aldri noen sikker oversikt over hvem som befinner seg i lokalene.

I fjor ble det registrert 100 tilfeller av vold og trusler mot ansatte ved Nav i Hedmark.

Les mer hos NRK H/O.

"
Powered by Labrador CMS