Wesenberg2 lite

Nokas med ny driftsavtale for 300 minibanker

Nokas har inngått en ny avtale om drifting av 300 norske minibanker. Fra før drifter de 650 minibanker for samme kunde i Sverige, og de er også på full fart inn i Finland.

Publisert

Peter Wesenberg gleder seg over den nye minibank-avtalen Nokas har jobbet frem. (Foto: Even Rise)

Oppdragsgiveren for driftingen av de nevnte minibankene er konsernet Kontanten.

Nokas Cash Handling har dermed de siste tolv månedene inngått kontrakter med Kontanten i Skandinavia på til sammen 370 millioner kroner det siste året.

Den nye driftsavtalen i Norge, som omfatter operasjonell drift, er på mer enn 130 millioner kroner over fem år. Operasjonell drift innebærer ansvar for at minibankene hele tiden har tilstrekkelig med kontanter, og at de fungerer som de skal.

Gjennom avtalen blir Nokas Cash Handling driftspartner på alle Kontantens minibanker i Norden, som teller mer enn ett tusen.

– Kontanten er i dag en uavhengig aktør som installerer stadig flere minibanker i blant annet butikker, kjøpesentra og jernbanestasjoner. Kort sagt der folk ferdes. I motsetning til mange av bankene som bygger ned sitt kontanttilbud, bygger Kontanten opp sin flåte med minibanker gjennom et tett samarbeid med blant annet store retail-aktører. Med 15 prosent av alle norske og svenske minibanker er Kontanten en betydelig aktør i det nordiske kontantmarkedet, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling.

– Avtalen med Nokas et viktig ledd i vår nordiske satsning. Vi har som målsetting å bli den ledende operatøren av minibanker i Nord-Europa. I den sammenheng ser vi på Nokas som en god partner for vekst i nye markeder og utviking av nye tjenester, sier konsernsjef Gunnar Jacobsen i Kontanten.

– For oss i Nokas er avtalen med Kontanten svært viktig, både strategisk og operasjonelt. Vi har over flere år gjennomført tilsvarende oppgaver på vegne av landets største banker, og vår organisasjon er svært godt tilpasset Kontantens behov. Vi ser også store muligheter i et strategisk samarbeid med Kontanten for å styrke kontanttilbudet til publikum fremover, sier Wesenberg.

De siste årene har Nokas utviklet nye løsninger for moderne kontanthåndtering. Innenfor forretningsområdet Cash Management Services har fokuset ligget på å utvikle automatiserte tjenester som både gir økt effektivitet og lønnsomhet i brukernes kontanthåndtering. De skal også redusere risiko for ran og underslag.

Wesenberg poengterer at Nokas opplever stigende etterspørsel etter disse kontanthåndteringsløsningene, og at den årlige omsetningsveksten innen retail har vært på over 50 prosent.

– Vi drifter i økende grad lukkede kassesystemer i butikker i hele Skandinavia. Også her er det store muligheter for samarbeid mellom partene som begge selger i det samme markedet. Kontanten er spesielt dyktige på lokaliseringsstrategi takket være samarbeid med store retailaktører, og vi har kjernekompetanse på drift av kontantautomater, sier Wesenberg.

I mai avslørte Aktuell Sikkerhet at DNB valgte bort Nokas Cash Handling som hovedleverandør til fordel for konkurrenten Loomis. Det kan du lese om her.

Dette skrev Aktuell Sikkerhet om reaksjonene fra Loomis etter at de hadde signert DNB-avtalen.

"
Powered by Labrador CMS