Næringslivsrådgiver2 lite

Sikkerhetsseminar på Vestlandet

Like sikkert som at sommeren er over, arrangerer Næringslivets Sikkerhetsråds region Vestlandet Sikkerhetsseminar. På programmet i år står en rekke fellesutfordringer  for næringslivet og politiet.

Publisert

NSR-direktør Kristine Beitland (t.h.) kan glede seg over at næringslivsrådgiver Anne-Catherine Gustafson fra Kripos kommer til Vestlands-seminaret. (Arkivfoto: Even Rise)

5. september er det klart for det årlige sikkerhetsseminaret som arrangeres av region Vestlandet i Næringslivets Sikkerhetsråd.

– Årets tema blir ”Politiet og virksomhetene – samarbeid og samhandling, sikkerhet og beredskap. Felles utfordringer for politi og næringsliv”.

Sikkerhetsseminaret holdes i politihuset i Bergen. Etter en presentasjon av Hordaland politidistrikt, vil NSR innlede med hvilke behov og forventninger næringslivet har overfor politiet.

Dette vil bli besvart av en representant fra Hordaland politidistrikt, etter at en lokal bedrift har fortalt om sine erfaringer med politiet.

Også Økokrim skal delta. De vil fortelle hvordan dette særorganet, som også er eget statsadvokatembete, kan tilnærme seg næringslivet – og vise versa.

Etter lunch blir utfordringer innen sikkerhet og beredskap, både for næringslivet og politiet, satt på dagsorden.

Tanker rundt Statoils sikkerhets- og beredskapsutfordringer på Mongstad utgjør én sekvens innen dette temaet. Rundt sikkerhet og beredskap, men også generelt, vil PST redegjøre for hvilken ressurs de kan være for virksomhetene og hva de ønsker tilbake. PST vil trolig også gi et bilde av dagens trusselbilde for næringslivet.

Nylig tilsatte næringslivsrådgiver ved Kripos, Anne-Catherine Gustafson, tar også turen til Bergen. Hun er det første faste kontaktpunktet mellom næringslivet og politiet for utveksling av operativ informasjon på nasjonalt nivå. Gustafson skal bidra til å styrke informasjonsflyten mellom næringslivet og politiet. Målet med den etterlengtede stillingen, som NSR tildeles det aller meste av æren for at ble opprettet, er at politiet og næringslivet i fellesskap skal kunne høste kunnskap og kompetanse til å styrke evnen til å skape et tryggere samfunn.

Her kan du lese om ansettelsen av Anne-Catherine Gustafson i Aktuell Sikkerhet.

Her finner du foreløpig program og påmeldingsskjema til sikkerhetsseminaret i Bergen.

"
Powered by Labrador CMS