- Trodde jeg skulle dø

- Ranerne truet med å skyte oss. Det sier montøren som jobbet med alarm- og tåkesikringsanlegget i den nyåpnede gullsmedforretningen, som torsdag formiddag ble ranet i Oslo.

Publisert

Ifølge VG var det han og de to som driver butikken som var i lokalene. Åpningen var klokka 11.00 torsdag, og litt mer enn to timer etterpå stormet ranerne inn. Da jobbet montør Kjetil Olsen med innspurten på arbeidet med å sikre butikken. Oppdraget startet han på onsdag.

Aktuell Sikkerhet har tidligere skrevet at montøren ble tvunget ned på gulvet og truet med våpen mot hodet.

Snorre Strøm i Protect er underleverandør av tåkesikringsanlegget i den ranede gullsmedforretningen. Indre Østfold Svakstrøm står for monteringsjobben. (Foto: Even Rise)

- Jeg tenkte, som jeg tror alle som får rettet et skytevåpen mot seg gjør, at nå er jeg rett og slett ferdig. Det var helt forferdelig, sier han til VG.

Selv om han tidligere har jobbet som vekter, og derfor har trening i hvordan han skal forholde seg ved dramatiske situasjoner, sier han til avisen at torsdagens brutale ran overgikk det han kunne forestille seg.

- Man klarer ikke å forberede seg på slike situasjoner, sier han til avisen.

Olsen ringte politiet etter at ranerne hadde forsvunnet.

- Jeg forholdt meg relativt rolig i lys av den dramatiske situasjonen, både under ranet og i etterkant - da jeg varslet politiets nødtelefon. Først da jeg hadde varslet politiet, tok flelsene over, sier han til VG.

Olsen jobbet med installasjonen gjennom sitt eget firma Indre Østfold Svakstrøm på oppdrag fra Securitas som leverer sikkerhetsanlegget til gullsmedforretningen. Dette består blant annet av alarm og tåkesikring til bruk ved både eventuelle innbrudd og ran. På grunn av monteringsarbeidet som pågikk i dag, var sikkerheten i butikken svært svekket sammenlignet med hva den skulle bli når monteringen er gjennomført.

Les Aktuell Sikkerhets reportasje etter ranet.

Her kan du lese VGs intervju med montøren.

"
Powered by Labrador CMS