Vekter beholder jobben etter offentliggjøring av overvåkingsbilder

Overvåkingsbildene som var en indirekte årsak til at en politimann nå er siktet for drap i Brevik, ble ikke hentet ut på reglementert måte. Vekteren som ga ut overvåkingsbildene kritiseres av Securitas, men får beholde jobben.

Publisert

Securitas-vekteren som ga ut overvåkingsbilder i forbindelse med den mulige drapssaken i Brevik, får beholde jobben. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

En ung kvinne ble funnet død i Brevik 3. august. Politiet jobbet først ut i fra teorien om at hun hadde tatt selvmord, men dreide for noen dager siden etterforskningen i retning av at hun kan være drept.

Dette skjedde etter at en kvinnelig vekter, som var nær venn av avdøde, ba en annen vekter om å vise seg overvåkingsopptak tatt utenfor et kjøpesenter. Kvinnen jobbet ikke som vekter ved det aktuelle kjøpesenteret, men i et annet sikkerhetsselskap.

– Vi ser at vår vekter har handlet i beste mening og bidratt positivt i denne saken. Samtidig må vi ta inn over oss at våre retningslinjer ikke er fulgt, sier Jarle Ramskjær som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Securitas AS.

Ramskjær sier at vekteren gikk ut av tjeneste frivillig mens saken ble undersøkt internt. Securitas sentralt har de siste dagene gransket forholdet, senest med møter i Telemark sammen med den ansatte i dag. Over helga kommer vekteren tilbake på jobb som normalt.

– Saken har blitt tatt på alvor og vi har prioritert å få klarhet i hva som har skjedd, og samtidig støttet vekteren. Vi opprettet dialog med politiet for å bistå deres arbeid, sier Ramskjær.

Dette har Porsgrunns Dagblad skrevet om overleveringen av overvåkingsbildene:

– Etter å ha brukt det faktum at hun også er vekter, slapp en vekter på senteret kvinnen inn for å se på overvåkingsbildene. Da bildene av den avdøde kvinnen og politimannen dukket opp, tok hun et bilde av skjermen med mobiltelefonen og dro sporenstreks til politiet. Etter stengetid på senteret fredag, fikk politiet kontakt med vaktmesteren på senteret, og etter flere timer med gjennomgang av videobildene, var det klart at de hadde stor betydning for saken.

Gjennomgangen av opptakene avslørte at en politimann, som var nær venn av avdøde og hennes partner, hadde forklart seg uriktig om når han skilte lag med kvinnen den natta hun døde.

Dette har han innrømmet i avhør, og torsdag ble han siktet for forsettelig drap. I avhør har han forklart at han så kvinnen hoppe utfor Brevik-broen fordi hun ville ta selvmord. Videre har han sagt at han fikk panikk, og senere viklet seg inn i en løgn.

I dag fremstilles politimannen for varetektsfengsling. Politimester Rita Kilvær ved Telemark politidistrikt bekrefter overfor Porsgrunns Dagblad at overvåkningsbildene er en viktig del av etterforskningen.

Powered by Labrador CMS