Gravemaskin-handel stoppet etter ID-tyveri

Snarrådige ansatte hos Ramirent i Oslo hindret at ID’en til forretningsmannen Knut Meiner ble misbrukt til å handle gravemaskiner med.

Publisert

Det er Dagens Næringsliv som skriver at Meiner ble oppringt mens han ferierte i Spania, med spørsmål fra Ramirent om han hadde bestilt to store gravemaskiner til en verdi på 1,6 millioner kroner.

– Jeg trodde først det var en practical joke fra noen jeg kjenner. Å bli oppringt om to store gravemaskiner som var bestilt, det var en helt utrolig telefon å få, sier Meiner til Dagens Næringsliv.

Ifølge Dagbladet opererer forsikringsselskapet Tryg med at 240 000 nordmenn er utsatt for ID-tyveri, og at det i gjennomsnitt tar halvannet år før hvert av ID-tyveriene oppdages. 105 000 er ifølge NorSIS rammet de siste to årene.

ID-tyvene hadde ifølge Dagens Næringsliv opprettet en nettside som kunne se ut til å være eid av Meiner. Etter samtalen med Meiner klarte Ramirent å avlyse handelen som ID-tyven var på god tur til å få gjennomført.

– Noe lignende skjedde med Ramirent i Bærum i fjor. Da møtte ID-tyven opp personlig og fikk med seg en gravemaskin og en hjullaster til en verdi av en million kroner, sier distriktsleder Kjell Pettersen i Ramirent i Oslo til Dagens Næringsliv.

Datatilsynet forklarer ID-tyveri på denne måten:

”Identitetstyveri oppstår når noen anskaffer, overfører, besitter eller fremstår som rette innehaver av personlige opplysninger tilhørende en privatperson eller selskap på en uautorisert måte, med den hensikt å begå bedrageri eller annen kriminalitet.”

Her hos Datatilsynet kan du hente tips om hvordan du kan oppdage, forebygge og bekjempe ID-tyveri.

Hos Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) kan du også hente informasjon om ”Sikker ID”.

"
Powered by Labrador CMS