555874_437572999652251_1426689253_n[2]

Artist advarer andre mot Facebook-svindel

Sammen med Ida Marie Ringeruds originale profilbilde, er det opprettet en falsk Facebook-profil i artistens navn. Svindleren har blant annet publisert skjemmende opplysninger, og nå forteller hun hvordan det er å bli hengt ut på nettet.

Publisert

Ida Marie Ringerud er misbrukt i en falsk Facebook-profil. Nå advarer hun andre. (Foto: Jon Olav Andersen)

– Jeg er fly forbannet. Det var helt forferdelig å våkne til dette i dag, sier artist og lege Ida Marie Ringerud til Totens Blad søndag.

Hun er blant annet kjent fra Beat for beat og Popstokk på NRK, men først og fremst som sanger og humorist sammen med komiker Gustav Nilsen og resten av gjengen i sommerrevy-syksessen ”Urbane Totninger”.

Den falske Facebook-kontoen, og ubehaget den har bidratt med, gjør henne så fortvilet at hun mandag går til politiet for å anmelde svindelen.

– Jeg har rapportert svindelen til Facebook, og det ser ut til at profilen er borte nå. Men dette oppleves som veldig ubehagelig, og jeg vil advare folk mot svindleren, i tilfelle det kommer nye ting på nett. Vedkommende har chattet i mitt navn, og da folk har vært undrende til det ”jeg” sa, har det kommet bortforklaringer, sier hun til Totens Blad.

Svindleren sendte nye venneforespørsler til bekjente av Ringerud, og la ut lite flatterende informasjon om henne. I Totens Blad kan du lese hva slags personlig informasjon og betroelser Ringerud angivelig skal ha avslørt til sine Facebook-venner.

Les mer hos Totens Blad på deres Facebook-side her.

Her kan du lese en artikkel hos Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), som blant annet handler om at Facebook stadig oftere utsettes for angrep av datakriminelle.

"
Powered by Labrador CMS