IMG_7275

Bevæpning i alle patruljer

For å øke tryggheten hos landets innbyggere, pålegges polititjenestemenn å ha våpen i bilen uansett hvor de ferdes. Politidirektøren mener også at det øker likebehandlingen av borgerne.

Publisert

Politidirektoratet går inn for fremskutt lagring av våpen i alle politidistrikter. Politimesterne støtter ifølge VG forslaget. (Foto: Even Rise)

– Vår begrunnelse er behovet for å ha en enhetlig praksis for å styrke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til VG.

Det er de som har nyheten Politidirektoratet råd til justisministeren er å innføre obligatorisk lagring av skytevåpen og ammunisjon i samtlige av politiets kjøretøy. I dag er det opp til den enkelte politimester å bestemme hvorvidt tjenestemenn i deres distrikt skal ha fremskutt lagring av våpen.

Den enhetlige praksisen som nå innføres, under forutsetning av at justisministerens velsignelse, vil gi en lik praksis og hindre det direktoratet ifølge VG mener er en uforutsigbar beredskap.

– I lys av det som skjedde 22. juli for halvannet år siden, ønsker ikke politiet en uforutsigbar beredskap, skriver VG.

Antall tilfeller der politiet har gått til bevæpning de siste årene har vært økende. Det er også en av årsakene til ønsket om bevæpning i alle patruljer.

Les mer i VG her.

"
Powered by Labrador CMS