Roy Tuhus Infratek 2

Dansker satser på norsk varesikring

Dansk trelast- og byggevarebransje regner med betydelig svinnreduksjon når de nå velger alarmetikettering av varene allerede mens de er i produksjon. Kildemerkingen som blir tilgjengelig for 600 danske butikker, leveres fra Norge.

Publisert

Roy Tuhus, Infratek Sikkerhet. (Foto: Privat)

– Det ligger mye fornuft bak inngåelsen av denne avtalen. Svinn er et økende problem i detaljvarehandelen, og varesikring er derfor helt nødvendig. Det er derfor en stor fordel at varer er sikre allerede når de blir levert, noe som også sparer våre medlemmer for relativt store kostnader, sier administrerende direktør Palle Thomsen i Trælasthandlerunionen (TUN).

Avtalen har TUN inngått er med Plahn Systems, som er Infratek Sikkerhets datterselskap i Danmark.

Nordisk salgs- og markedsdirektør for retail i Infratek Sikkerhet, Roy Tuhus, er stolt over at TUN har valgt dem som leverandør av varesikring og kildemerking for en hel bransje.

– For butikkene betyr det at varene kan eksponeres på en bedre og mer synlig måte, og dermed øke muligheten for mersalg. Fem av de store kjedene om ligger under TUN har flere butikker som allerede bruker det aktuelle varsikringssystemet, sier han.

Varesikringssystemet som TUN har valgt er akusto-magnetisk varesikring.

– Dette er den samme som brukes av mange store kjeder innen dagligvarebransjen i Norden. Løsningen er svært vanskelig å manipulere, sier Tuhus.

I Norge er Infratek Sikkerhet inne med systemet hos både Coop Obs! Bygg og Byggmakker. Tuhus håper avtalen som er inngått i Sverige vil forplante seg til resten av Norden, samtidig som den også vil legge litt press på produsentene.

Plahn Systems AS ble etablert i 2001. Selskapet er Infratek Sikkerhets selskap i Danmark, og tilbyr sikkerhetsløsninger innen svinnreduksjon for detaljvarehandel.

Powered by Labrador CMS