Frykter nytt bombeangrep

Ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste er forferdet over at egen etat ennå ikke er sikret mot at biler kan kjøre helt inntil bygget de holder til i. Også ansatte i ulike departementer er frustrerte over at sikringstiltak i kjølvannet av 22. juli forsinkes av byråkratiske flaskehalser.

Publisert

I dag, mandag, legger Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frem sin åpne trusselvurdering. Den er utarbeidet av PST, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Forsvarets e-tjeneste.

I forkant av offentliggjøringen røper VG at PST-ansatte er bekymret for egen sikkerhet på grunn av manglende fysisk sikkerhet på arbeidsplassen. Lasse Roen, som er tillitsvalgt for Politiets Fellesforbund i PST, sier følgende:

Vi har flere saker i arbeidsutvalget om sikkerhet, og vi har lenge ønsket å sikre eiendommen med et gjerde rundt – slik at ikke biler skal kunne kjøre helt inn til bygget. Spesielt nå under byggeperioden har det vært uoversiktlig, sier han.

Han forklarer til VG at de har hatt flere runder med Oslo kommune, og at det både er økonomiske og praktiske problemstillinger som må avklares før tiltak kan iverksettes. Dette kan du lese mer om i VG.

NRK melder at også ansatte i flere departementer er urolige. President i Juristforbundet og styremedlem i Akademikerne, Curt A. Lier, sier blant annet dette til NRK – og viser til tregheten som var rundt stengningen av Grubbegata:

– De som jobber i departementene mener at mye av det samme har gjentatt seg i arbeidet med å sikre departementene etter 22. juli. Det har vært vanskelig å identifisere hvem som har ansvaret, det tar veldig lang tid, og noen tiltak er fremdeles ikke på plass, sier han.

Ifølge NRK mener justis- og beredskapsminister Grete Faremo at det er viktig å ta stilling til hva slags samfunn vi vil ha, og hun ønsker derfor en åpen debatt i Stortinget om sikkerhetstiltak sentralt i hovedstaden.

– Dette handler om sentrale gater i byen, byrom som folk flest er vant til å ferdes i. Det er viktig å finne gode løsninger som også ivaretar sikkerheten for de ansatte. Hvordan kan vi sikre oss bedre uten å lukke samfunnet, spør hun i NRK.

Les mer hos NRK.

"
Powered by Labrador CMS