Trusselvurderingen lagt frem i dag

Samarbeidet mellom Politiets sikkerhetstjeneste og Etterretningstjenesten styrkes. Det skjer gjennom samlokalisering i et nytt kontraterror-senter.

Publisert

Trusselvurderingen for 2013 som ble lagt frem i dag, mandag, er den åpne og samlede varianten av vurderinger gjort av både Politiets sikkerhetstjeneste, Etterretningstjenesten og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.

I en fellesvurdering av trusselbildet, fortalte justisminister Grete Faremo og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen om det nye kontraterror-sentret som er under planlegging.

– Senteret skal øke samarbeidet mellom PST og Etterretningstjenesten. Det skal ledes av en fra PST, og ha en nestleder fra E-tjenesten. Senteret skal hente inn informasjon og jobbe tett sammen med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, skriver Aftenposten.

Faremo understreker at senteret skal samarbeide tett med andre offentlige etater. Naturlige samarbeidspartnere er skissert å være politiet, Økokrim, Kripos og Utlendingsmyndighetene. I løpet av april vil det komme en utredning om sentret fra Justisdepartementet. Faremo håper ifølge Aftenposten at senteret kan åpnes i løpet av året.

Her kan du lese om det nye kontra-terrorsenteret i Aftenposten.

TV 2 melder at PST advarer mot hevneaksjoner for å få løslatt islamister.

– Flere ekstreme islamister er fengslet i Norge, og vi forventer at det kan føre til trusler eller hevneaksjoner mot norske interesser. Flere ekstreme islamister er fengslet i Norge, og vi forventer at dette kan føre til trusler eller hevnaksjoner mot norske interesser, heter det i trusselvurderingen, referer TV 2.

Her finner du resten av TV 2 sin dekning av trusselvurderingen.

– Ekstreme islamister, høyre- og venstreekstreme, og andre lands etterretningsvirksomhet mot norske interesser, er de største truslene mot Norges sikkerhet i 2013, melder NRK. Det kan du se her.

Den åpne trussel- og sårbarhetsvurderingen fra E-tjenesten, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Politiets sikkerhetstjeneste kan du lese her.

"
Powered by Labrador CMS