Vanekriminelle mister førerkortet

Kjeltringer på Romerike fratas førerkortet for å unngå at de skal begå ny kriminalitet. – Det er effektivt, sier lensmann Karl-Vidar Solberg til Romerikes Blad.

Publisert

I løpet av to år har politiet på Romerike tatt førerkortet fra nærmere 300 vanekriminelle. Felles for dem alle er at de har brukt motorvogn mens de har utført kriminelle handlinger.

– Fra før er det kjent at for eksempel en promillekjører får beslaglagt førerkortet sitt. Da er vi i straffesakssporet. Men vi ser at forvaltningssporet også kan være svært effektivt, sier lensmann Karl-Vidar Solberg ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til Romerikes Blad.

Han sikter til forskriften om tap av retten til å føre motorvogn, hvor det blant annet står følgende om bruk av motorvogn ved straffbare handlinger:

– Dersom en person med førerrett domfelles for ran eller tyverier med bortfrakting av større partier tyvegods, bør tap av førerretten i alminnelighet fastsettes for minst to år.

Ifølge Romerikes Blad viser statistikken at Romerike politidistrikt har gjennomført 286 saker av denne typen de to siste årene. Dette tilsvarer en tredel av samtlige tilsvarende saker på landsbasis.

Les mer om saken i Romerikes Blad.

"
Powered by Labrador CMS