uten ntyravn

Her er raneren som politiet mener pistoltruet to Loomis-vektere

Politiet offentliggjør i dag overvåkingsbilder fra onsdagens ran i Stavanger. De mener gjerningsmannen er identisk med han som forsøkte å rane to Loomis-vektere utenfor en bank i Sandnes tidligere på dagen. Raneren, som trolig var utstyrt med pistol, er fortsatt på frifot.

Publisert

Her ranes SR-Bank i Stavanger. (Foto: Politiet / NTB Scanpix)

Ifølge politiførstebetjent Bjørn Harald Hermansen ved Sandnes politistasjon etterforskes Stavanger-raneren også for ransforsøk mot verditransporten fra Loomis. Dette skjedde i Sandnes tidligere på dagen.

- Verditransporten med to vektere hadde stoppet utenfor banken. De var henholdsvis inne i og utenfor bilen da raneren kom. Sistnevnte viste frem det som ble oppfattet som en pistol samtidig som vekterne ble beordret bort fra stedet. Deretter gikk raneren inn i verditransporten, men tok ikke med seg noe, sier Hermansen.

Det er på det rene at mannen også var inne i banken som ligger i Sandnes sentrum.

Politiet opplyser at det så langt ikke har kommet frem opplysninger om at han truet noen inne i banken. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer er det imidlertid klokkeklart at truslene mot vekterne blir etterforsket som ransforsøk.

Rogalandspolitiet ber nå alle om å studere bildene i håp om at de gjenkjenner raneren slik at politiet kan få hjelp til å finne ham.

Raneren hadde mørk dress og hjelm på hodet. (Foto: Politiet/NTB Scanpix)

Pressemeldingen som er gjengitt nedenfor, ble sendt ut av politiet onsdag formiddag. Ut fra opplysningene Aktuell Sikkerhet har fått fra Bjørn Harald Hermansen, ble begge vekterne truet med det som ble oppfattet som en pistol med lyddemper. I pressemeldingen står det at kun en vekter ble truet.

- Begge ble beordret bort, sier Hermansen.

Her er pressemeldingen fra Rogaland politidistrikt, hvor det blant annet står at politiet har grunn til å mene at gjerningsmannen er den samme i Sandnes og iStavanger. Politiet har det siste døgn gjentatt at de ikke utelukker at ransforsøket i Sandnes kunne være en avledningsmanøver:

«Rogaland politidistrikt har 31.07.13 fått melding om forsøk på ran av Sandnes sparebanks filial i Langgata i Sandnes kl 0930, og ran av SR-Banks filial på domkirkeplassen i Stavanger kl 1035.

Utenfor banken i Sandnes truet raneren en vekter som stanset bilen sin der, før raneren løp videre. Vitner meldte om at han løp inn på en adresse, og politiet har undersøkt denne.

Ut fra bilder og vitneobservasjoner på begge åsted har politiet grunn til å tro at det er snakk om samme gjerningsperson, antatt å være en mann.

Politiet etterlyste tidligere en hvit Fiat Doblo som antas å være bilen raneren brukte til å forlate Stavanger sentrum. Bilen var påsatt kjennemerke RK41108. Bilen ble funnet på Krossberget i Stavanger tirsdag ettermiddag.

Politiet mener raneren var utstyrt med pistol. (Foto: Politiet NTB Scanpix)

Powered by Labrador CMS