Næringslivskonsulent2

Ny Kripos-stilling: - Et kjempeløft for næringslivet

Forutsetningen for gjensidig informasjonsutveksling mellom næringslivet og politiet er nå bedre enn noen gang. I dag starter nemlig politioverbetjent Anne-Catherine Gustafson i den nye Kripos-stillingen som næringslivsrådgiver.

Publisert

Politioverbetjent Anne-Catherine Gustafson (t.v.) er ny næringslivsrådgiver i Kripos. - Et kjempeløft og en etterlengtet stilling, sier direktør Kristine Beitland i Næringslivets Sikkerhetsråd. (Foto: Even Rise)

– Endelig har ressursene funnet hverandre. Fra i dag, 1. juli, er politioverbetjent Anne-Catherine Gustafson på plass som næringslivsrådgiver i Kripos. Dette er et kjempeløft for samarbeidet mellom næringslivet og politiet, sier direktør Kristine Beitland i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

- Gjennom godt samspill internt og eksternt, målrettet samarbeid og partnerskap skal Kripos møte økte forventninger og nå ut med flere og bedre tjenester. Ved å dra nytte av hverandres kompetanse og forutsetninger skal det skapes merverdi og gjennomføringskraft som Kripos ikke har "muskler" til alene, sier fungerende avdelingsleder Reidar Bruusgaard i Kripos.

Den etterlengtede stillingen er et direkte resultat av et innspill fra NSR, i tett samarbeid med Finans Norge, til Justis- og beredskapsdepartementet.

– Vi foreslo i utgangspunktet en hospiteringsordning for politiet samlokalisert med NSR. Det som nå er iverksatt er et skritt i riktig retning. Vi håper imidlertid at stillingen, som foreløpig er en ettårig prosjektstilling, blir permanent i form av en slik hospiteringsordning, sier Beitland.

Regjeringen har i flere handlingsplaner, blant annet i ”Kampen mot organisert kriminalitet – en felles innsats” og i ”Samfunnssikkerhetsmeldingen”, tatt til orde for et forsterket samarbeid. I den forbindelse viste de til NSR som en etablert samarbeidsarena som det var naturlig å bygge videre på. I Statsbudsjettet for 2013 slo Regjeringen for alvor fast at de ville følge opp arbeidet med å styrke politiets samarbeid med næringslivet.

– Dermed får vi for første gang et fast kontaktpunkt mellom næringslivet og politiet for utveksling av mer operativ informasjon på nasjonalt nivå. Stillingen skal bidra til å styrke informasjonsflyten mellom næringslivet og politiet. Dette betyr deling av informasjon og gjensidig læring om kriminalitetsbekjempende arbeid. Dermed kan vi i fellesskap høste kunnskap og kompetanse som styrker vår felles evne til å skape et tryggere samfunn, sier Kristine Beitland.

Kripos og NSR skal samarbeide tettere fremover. Anne-Catherine Gustafson, som har 15 års erfaring fra politiet, og Kristine Beitland gleder seg. (Foto: Even Rise)

Anne-Catherine Gustafson har bred erfaring innen etterretnings- og analysearbeid. Hun var blant annet prosjektleder for etableringen av ny struktur og felles metodikk for etterretnings- og analyseseksjonen ved Kripos. Hun har også vært ansvarlig for etterretning og problemorientert politiarbeid i Asker og Bærum politidistrikt gjennom tre år.

I tillegg til bachelor og studier innen ledelse og organisasjonsutvikling fra Politihøgskolen, er Gustafson blant annet utdannet i prosjektledelse ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og samspill og ledelse ved BI. Hun har også kontinuerlig oppfølging i et lederutviklingsprogram ved NHH, samt mange års erfaring som forbundssekretær i Politiets Fellesforbund.

Kristine Beitland understreker at Næringslivets Sikkerhetsråd også fra før har et tett samarbeid med Kripos.

– Høsten 2010 fikk en håndfull av våre medlemmer et kontaktpunkt i Kripos for varsling av organisert kriminalitet. Dette er noe vi vet at er godt mottatt, og som har blitt benyttet, sier hun.

Powered by Labrador CMS