Politibil flat

Ordensvakt-angrep etterforskes som drapsforsøk

Knivstikkingen mot en ordensvakt natt til lørdag, etterforskes som drapsforsøk. Gjerningsmennene bak angrepet er fortsatt ikke identifisert, og politiet ber innstendig om publikums hjelp for raskest mulig å kunne oppklare det brutale angrepet.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det var litt etter klokka halv to natt til lørdag at en ordensvakt ved Alfreds Hage ifølge politiet ble forsøkt drept. Utestedet ligger på Aker Brygge.

Siste sikre observasjon av gjerningsmennene ble formodentlig gjort i Munkedamsveien i nærheten av Thon Hotell Vika. Vitneopplysninger derfra kan tyde på at de to skal ha forsøkt å dekke seg til ved bruk av egne klær, mens de var på vei bort fra åstedet.

Før de ble sett i Munkedamsveien, skal de ha løpt fra stedet i retning rundkjøringen ved Aker Brygge, videre forbi drosjeholdeplassen og inn på parkeringsplassen bak Latter.

- Det er foreløpig ingen pågrepet i saken – og vi ber publikum om å ta kontakt dersom de har opplysninger, eller har gjort observasjoner i tilknytning til det som skjedde, sier politiet mandag ettermiddag.

Før selve knivstikkingen var det ifølge politiet en konfliktsituasjon i toalettkøen på samme restaurant. De ønsker også å komme i kontakt med personer som har opplysninger om denne episoden, både de som observerte noe gjennom egen tilstedeværelse eller som har hørt noe samme natt eller i ettertid.

Ordensvakten ble kjørt til sykehus med livstruende skader. Situasjonen forbedret seg litt etter legebehandling på operasjonsbordet.

Mandag ettermiddag karakteriseres skadene fortsatt som svært alvorlige.

Restaurant Alfreds Hage ligger like ved trikkestoppen Aker Brygge på Brynjulf Bulls plass.

Politiet opplyste i helga at flerer forsøkte å gå i mellom for å stoppe situasjonen som oppsto i forkant av knivstikkingen. Det ble også sett en kniv på stedet.

Politiet ber altså om tips fra alle som kan ha opplysninger som kan bidra til oppklaring av drapsforsøket mot ordensvakten. De understreker at ethvert tips kan være avgjørende for etterforskningen, selv om det isolert sett kan fremstå som ubetydelig for den som sitter på tipset.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev om saken lørdag morgen.

"
Powered by Labrador CMS