Positivt overrasket av kundeundersøkelse

Sikkerhetssjef Lasse Solberg er positivt overrasket over resultatet av tilfredshetsundersøkelsen blant passasjerer på Flesland. Det på tross av at 17 prosent svarer at de er veldig misfornøyde med sikkerhetskontrollen.

Publisert

Det er Bergens Tidende som skriver om de fire ulike alternativene som de flyreisende på Flesland kan bruke for å uttrykke sin mening om sikkerhetskontrollen. Prosjektet startet i april. Kundesvarene brukes til å analysere situasjonen, og det er blant annet satt i drift en ekstra sluse. Dette skjedde 17. juni.

– Jeg innrømmer at jeg ble overrasket over resultatet. Jeg hadde trodd folk var mer misfornøyde, sier Lasse Solberg til BT.

Avisen skriver at så mange som 54 prosent er veldig fornøyde med behandlingen de får i sikkerhetskontrollen.

– Rett etter kontrollen er det plassert et stativ med elektroniske knapper med fire forskjellige fjes på. Her kan de reisende trykke på det fjeset som best illustrerer deres egen opplevelse av kontrollen. Konseptet er finsk og heter ”Happy or not”. Knappevalgene er sur, litt sur, blid eller veldig blid, skriver BT.

– Jeg hadde heller ikke trodd at resultatet av kundemålingen skulle være såpass god. Mange ser jo på oss vektere bare som et hinder mellom seg og flyturen. Vi har ikke verdens mest populære jobb. Da er det godt å få en bekreftelse på at folk er fornøyde med det vi gjør, sier Odin Eggen som er verneombud til BT.

Av de 63 000 reisende som passerer sikkerhetskontrollen på Flesland hver uke, har i underkant av 4000 benyttet seg av muligheten for å gi elektronisk tilbakemelding på sin egen opplevelse i sikkerhetskontrollen.

Statistikkekspert Elisabeth Ivarsflaten sier til BT at resultatene ikke er noe verdt, all den tid det er ukjent hvem som velger å svare. Hun sier til avisen at 4000 svar er mer enn nok i seg selv, men at de først vil være noe verdt dersom de som svarer blir tilfeldig utvalgt.

– Selvfølgelig kunne vi ønske at alle svarer, men jeg synes likevel at 4000 mennesker gir oss et representativt inntrykk, sier avdelingssjef Bendik Holmen hos Securitas Aviation på Flesland.

Les mer i Bergens Tidende.

Ifølge NRK Sørlandet sier 89 prosent av de reisende ved Kjevik i Kristiansand og Bodø lufthavn seg fornøyde med sikkerhetskontrollen.

– Vi tror og mener at god sikkerhet skapes med god service, sier øverste sjef i Securitas Aviation, Dorothy Billett til NRK Sørlandet. Det kan du lese mer om her.

Les i Aktuell Sikkerhet om idrettsstjernen som ble lynforbannet etter beslag i sikkerhetskontrollen.

Les i Aktuell Sikkerhet om dem som havnet på sykehus etter flyplasskontroll.

"
Powered by Labrador CMS