Securitas kjøper konkursbo - sikrer seg analyseplattform

Securitas har kjøpt konkursrammede Nyx Security. Dermed sikrer de seg en plattform med intelligent videoanalyse, som er viktig for å nå målet om å bli størst innen integrering av teknikk.

Publisert

Det er svenske Securitas AB som har kjøp Nyx Security AB. Det svenske selskapet gikk selv den tunge veien til skifteretten etter å ha hatt økonomiske problemer en periode.

Paradoksalt nok hevdes det at konkursen kom som et resultat av at Securitas mer og mer distanserte seg fra Nyx Security.

– Nyx har hatt et langt samarbeid med Securitas, men da de begynte å jobbe med egne kameraløsninger ble de en konkurrent som vi ikke kunne matche, sa Hans Otterling i Nyx-styret til Dalarnas tidning i forbindelse med konkursen

– Kjøpet inkluderer alarmsentral og plattform for analyse av bilder, men også fortsatt drift av kundeavtaler og deler av personalet. Virksomheten kommer også i fortsettelsen til å bli drevet fra den tidligere Nyx-sentralen i Ludvika i Sverige, heter det i en pressemelding fra svenske Securitas.

Securitas overtar også Nyx sin patent på den intelligente kameraovervåkingen.

Securitas har lenge hatt en strategi om å bli størst innen integrering av teknikk. De forsøkte å kjøpe tilbake Niscayah, men som kjent ble dette selskapet kjøpt av amerikanere som i dag har integrert det i Stanley Security.

– For å kunne tilby våre kunder stor valgfrihet av høy kvalitet, har Securitas i mange år arbeidet tett med Nyx Security. Vi har brukt deres tjenester og produkter i kombinasjon med våre nettverkskameraer. Gjennom dette kjøpet får både Securitas sine kunder og de som tidligere var tilknyttet Nyx-sentralen fortsatt hjelp med kameradriften av de samme folkene, skriver Securitas i pressemeldingen.

For snart ett år siden ble det inngått en samarbeidsavtale mellom Nyx Security og G4S Norge om at sistnevnte skulle tilby sine kunder svenskenes sikkerhetsløsning for kameraoveråvking i sanntid. Dette var Nyx Securitys første store satsning utenfor Sverige.

I Securitas-kjøpet av konkursboet ligger det en avtale om at sentralen i Ludvika skal opprettholdes og at det skal skapes en sterk base der.

– Det føles bra at Securitas tar over og garanterer for fortsatt drift, sier advokat og bostyrer Jan Flood.

Powered by Labrador CMS