– Svært lite profesjonelt

Tønsberg tingrett mener at vekteren som stjal i overkant av en million kroner opptrådte svært lite profesjonelt, og at tyveriene var så dårlig planlagt at sannsynligheten for å bli oppdaget var svært stor. Se hvilken straff vekteren fikk...

Publisert

Ifølge dommen fra Tønsberg tingrett er vekteren er dømt til elleve måneders fengsel. Han får fradrag for de 60 dagene han måtte sitte i varetekt etter pågripelsen.

Den 41 år gamle vekteren forsynte seg med penger fra fire av DNBs minibanker mellom juni i 2011 og april året etter. Retten legger til grunn at utbyttet ble på minst én milllion kroner. Han har selv forklart at han lånte bort deler av pengene til tre personer, samt at han kjøpte seg fire biler, en båt, et stereoanlegg og et videokamera. Noe ble også brukt til ”fest og moro”. Selv hevder han beløpet er i størrelselsorden 500 000 kroner.

Tyveriene skjedde ifølge dommen på fritiden, og ble utført med nøkler og koder han hadde tilgang til via jobben. Nokas oppdaget tidlig at noe ikke stemte, og han ble knyttet til tyveriene ved hjelp av blant annet overvåkingsbilder.

I dommen bruker tingretten karakteristikker av tyven og tyveriene som ”svært lite profesjonelt utført”, og ”fremstår ikke som godt planlagt med sikte på ikke å bli oppdaget”.

Ifølge dommen fant politiet brutte og ikke brutte plomber sammen med et kontantbeløp på 146 000 kroner da de ransaket boligen hans. Det skjedde etter at Nokas hadde anmeldt sin egen vekter til politiet.

Nokas har holdt tilbake i underkant av 100 000 kroner i lønn og feriepenger fra vekteren. I tillegg til dette, er han dømt til å betale 904.014 kroner til sin tidligere arbeidsgiver. De 146 000 kronene som ble beslaglagt går også til dekning av kravet fra Nokas.

Her kan du lese hva Tønsbergs Blad skriver.

Les hva Aktuell Sikkerhet skrev på et tidspunkt da det var mistanke om at vekteren hadde stjålet nesten to millioner kroner.

Nokas tapte nylig storkontrakten de hadde med DNB. Les mer om det her.

Og har kan du se hvor stor DNB-avtalen som Loomis dro i havn er.

"
Powered by Labrador CMS