Vekter slått og skallet i hodet

En kjøpesentervekter ble mandag ettermiddag kjørt til legebehandling etter å ha blitt skallet og slått til blods med en flaske. Voldsepisoden skjedde da vekteren ble tilkalt for å fjerne en mann som var truende mot ansatte på apoteket.

Publisert

Det var på Amfi Moa i Ålesund at apotekkunden gikk til angrep på vekteren fra Nokas. Han ble tilkalt, via ransalarmen, fordi de ansatte ved apoteket følte seg truet.

Den erfarne vekteren var alene og ventet på forsterkninger for å kunne bortvise den uønskede mannen fra apoteket. Samtidig slo sistnevnte vekteren i hodet - bakfra - med en flaske, for etterpå å skalle ham. Deretter forsvant han fra stedet.

Voldsepisoden skjedde cirka klokka 13.30. Om lag en time senere ble mannen pågrepet av politiet.

På tross av at vekteren blødde såpass mye fra hodet at de ansatte på apoteket så seg nødt til å stenge inntil de hadde rengjort lokalene, skal ikke vekteren ha blitt påført alvorlige skader.

- Han har vært på legevakta hvor han fikk sydd seks sting i hodet. I tillegg har han noen kuttskader i ansiktet. I tillegg til tre-fire slag med flaska, ble han skallet i hodet da han forsøkte å hindre flere slag. Vekteren var tross alt heldig og er innstilt på å komme seg på jobb igjen allerede i morgen, tirsdag, sier områdeleder Sverre Horvli i Nokas.

Videoovervåking fra senteret vil bli sentralt i politiets etterforskning med tanke på å dokumentere hendelsesforløpet.

Powered by Labrador CMS