Vekter tok samme butikktyv på under tre timer

Aktuell Sikkerhet har tidligere skrevet om dramatisk naskeri-økning hittil i år, og at det i juli stjeles mer enn noen gang. Lørdag ble én og samme kvinne tatt to ganger i taxfree-området på Oslo Lufthavn.

Publisert

Det er Romerikes Blad som skriver om den aktive Tromsø-kvinnen. I påvente av ombordstigning på utenlandsflyet hun skulle reise med, så hun sitt snitt til å stjele varer for 13.000 kroner i en av flyplass-butikkene.

– Der ble hun tatt på fersk gjerning av en vekter idet hun stjal varer, blant annet klær for til sammen 13.000 kroner, sier vaktleder Randi Nymoen ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.

Ifølge avisen skal kvinnen ha erkjent dette tyveriet samtidig som hun mistet flyet hun skulle reise med.

Litt mer enn to timer senere var kvinnen på nytt tokt. Da avslørte den samme vekteren at hun hadde stjålet for 1049 kroner.

– Hun har i tillegg til de to tyveriene flere saker på seg fra før, og er kjent for politiet. Det er mulig flere av forholdene vil bli samlet i en rettssak mot kvinnen, sier Nymoen til Romerikes Blad.

Statistikk fra Skan-kontroll viser at tyveri og nasking økte med 34 prosent i første kvartal. Dette var hos kundene deres i Oslo og Akershus.

– Dette er dramatisk. Vi har ingen indikasjoner på at økningen vil avta, sa administrerende direktør Jørn Cato Olsen til Aktuell Sikkerhet i juni.

Securitas opplyste samtidig, under et møte i Næringslivets Sikkerhetsråd, at omfanget av tyverier skyter i været mens sommervikarene regjerer i juli. I selskapets statistikk fra områdekontrollen i hovedstaden vises det til at verdien på varene som blir meldt stjålet i juli stiger med cirka 50 prosent fra juni. I august reduseres verdien ned mot juni-nivå igjen.

– Vi kan ikke annet enn spekulere i årsaken. Men det er et faktum at det i denne feriemåneden er ekstra stor tilstrømning av kunder til Oslos butikker. Samtidig utgjør sommervikarene i mange tilfeller flertallet av dem som er på jobb. Derfor mener vi at økt bevisstgjøring av vikarene sannsynligvis vil gi gevinst i form av mindre svinn, sa avdelingssjef Lars Krohn og sikkerhetsansvarlig Jaran Engh.

– Kriminaliteten har gått fra vondt til verre. Oslo Handelsstands Forening anslår at det stjeles varer fra Oslobutikker til en verdi av 100 millioner kroner hvert år.

Det har Steinar Vadla Risa, som driver Vadla Trygghetsbyrå, sagt til medlemmene i Oslo Handelsstands Forening.

Han poengterer at medarbeiderne er den viktigste ressursen i bedriften.

– God service er svært svinnforebyggende. Det begynner med at du ser kunden, smiler og spør om vedkommende trenger hjelp. Den typen oppmerksomhet liker uærlige folk dårlig, mens den fungerer positivt i form av salg og mersalg på folk flest. Selv om kundefokus er svinnforebyggende i seg selv, er det ikke til å komme ifra at en rekke fysiske tiltak må til for å hindre butikktyveri. Dette er blant annet kamerakontrollerte områder, varesikring, vektere og sivilt vakthold, sier han på Oslo Handelsstands Forenings hjemmesider.

Her kan du lese hva Romerikes Blad skriver om lørdagens tyv på Oslo Lufthavn.

"
Powered by Labrador CMS