Helge Lund til Sikkerhetskonferansen

Få dager etter at Statoils interne granskningsrapport etter terrorangrepet i Algerie er klar, kommer konsernsjef Helge Lund til Sikkerhetskonferansen. Der vil han fortelle om Statoils erfaringer og åpne for dialog med konferansedeltakerne.

Publisert

Konsernsjef Helge Lund i Statoil kommer til Sikkerhetskonferansen. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har i år klart å toppe listen over foredragsholdere på Sikkerhetskonferansen med konsernsjef Helge Lund. Og det mens rapporten fra Statoils interne rapport ennå er rykende fersk. Den skal være klar innen 15. september.

Det er tidligere generalløytnant og etterretningssjef Torgeir Hagen som skal lede granskningen av Algerie-angrepet som kostet 40 personer livet. Fem av dem var ansatt i Statoil.

Sikkerhetskonferansen holdes i Oslo 25. og 26. september. Lund kommer på konferansens andre dag, og skal i en time fortelle om Statoils erfaringer fra terrorangrepet i In Amenas. Han skal også redegjøre for hvordan selskapet jobber for å styrke kvaliteten på sikkerhetsarbeidet sitt.

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

– Angrepet på det delvis Statoil-eide anlegget i In Amenas i Algerie sjokkerte en hel nasjon, og skapte reaksjoner langt utover Norge. Å svare på et kompleks risikobilde er utfordrende for alle globale selskaper, skriver NSR i sin egen omtale av Sikkerhetskonferansen, som ble offentliggjort onsdag ettermiddag.

Justisminister Grete Faremo åpner konferansens første dag, og deler umiddelbart etterpå ut Fidusprisen.

Deretter offentliggjøres resultatene av Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge 2013 (Krisino). Det som kommer frem i denne kommenteres av NSR-direktør Kristine Beitland og administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Videre blir det i flere foredrag om vinningskriminalitet gitt beskrivelser av både situasjonsbildet og ulik forebyggende innsats.

Det komplette programmet under den kommende Sikkerhetskonferansen kan du lese om her.

Nærings- og handelsminister Trond Giske åpner konferansens andre dag, som i vesentlighet er viet til sikkerhet og beredskap i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv, samt informasjonssikkerhet.

– Vi spisser fokuset på årets sikkerhetskonferanse. Satsningsområdene vinningskriminalitet, sikkerhet og beredskap og informasjonssikkerhet er på agendaen, sier direktør Kristine Beitland i NSR.

"

Kristine Beitland, direktør i NSR. (Foto: Even Rise)

Her kan du lese hva Aftenposten skriver om Statoil-granskningen.

"
Powered by Labrador CMS