Ny Sintef-direktør

Paul Halle Zahl Pedersen er ansatt som ny administrerende direktør ved Sintef NBL - Norges branntekniske laboaratorium i Trondheim.

Publisert

40 år gamle Zahl Pedersen sitter i dag i ledergruppa som bestyrer Statoils laboratorier og testanlegg. Han er sivilingeniør fra NTNU med spesialisering innen driftsteknikk.

Sintef NBL er Norges branntekniske kompetansesenter og har 30 ansatte. Virksomheten omfatter branntesting, dokumentasjon, forskning og konsulenttjenester. Alle bransjer og deler av samfunnet hvor brann utgjør en risiko, spesielt med fokus på offshore-sektoren og sjøfartsnæringen, er selskapets målgruppe.

Som medlem av ledergruppa ved enheten "Lab and Test Facilities" i Statoil ASA har han ansvaret for den daglige driften av laboratoriene til Statoil i Trondheim, Bergen og Porsgrunn. Han tiltrer ved Sintef 1. oktober.

Fra 1. januar 2014 vil SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut gå inn som majoritetseier i brannlaboratoriet i Trondheim: Dette gir et samlet brannteknisk miljø på over 100 ansatte som blir Europas største innenfor kompetanseområdet.

Powered by Labrador CMS