braastad kamerakonferansen

Nye utfordringer for Braastad

Rune Braastad slutter som markedssjef i Proxll, men fortsetter samtidig karrieren innen sikkerhetsbransjen. Denne gang satser han som leder i låsfaget.

Publisert

Rune Braastad har blant annet forfattet en bok om kameraovervåking i regi av Nelfo. Her fotografert i forbindelse med et foredrag han holdt på Kameraovervåkingskonferansen for et par år siden. (Foto: Even Rise)

– Rune Braastads personlige egenskaper og unike kompetanse innenfor blant annet ITV, gjør at jeg er svært glad for å få ham med som leder.

Det sier administrerende direktør Svein H. Dahle i Låsgruppen. Braastad er ansatt som avdelingsleder i Oslo. Han tiltrer 1. august.

– Han har lang erfaring med sine over 23 år i sikkerhetsbransjen, og kommer sist fra stillingen som markedssjef i Proxll AS. Låsgruppen satser stort på elektroniske sikkerhetsløsninger. Under ledelse av Rune skal avdelingen vår i Norges største by vokse mye, sier Dahle.

– I Låsgruppen får jeg lede et team som leverer sikring av liv og verdier enten det er til bolig eller yrkesbygg. Låsgruppens eierstruktur hadde også mye å si for mitt valg. I tillegg er selskapet landsdekkende. Jeg ser frem til å ta fatt på lederjobben i Oslo-avdelingen på Storo, som i dag teller 14 ansatte og som har en egen sikkerhetsbutikk, sier Rune Braastad.

Han understreker at Låsgruppen er totalleverandør av låser og beslag, samt at selskapet er en betydelig leverandør av andre mekaniske og elektroniske sikkerhetsprodukter.

– Vi skal øke våre markedsandeler på ESS, electronic security solutions, for bolig og yrkesbygg. Dette vil si blant annet adgangskontroll, kameraovervåking, dørtelefonsystemer og borettslagssystemer. Min nye arbeidsgiver tar kontroll over hele dørmiljøet, noe som gjør at kunden kun får én leverandør å forholde seg til for dørmiljø, kameraovervåking og innbruddsalarm, sier han.

– Låsgruppen skal hjelpe utbyggerne til å velge fremtidige og kostnadseffektive nøkkelfrie løsninger, som er sikrest og mest økonomisk. Det er trist når man i 2013 får utlevert fem nøkler ved overtakelse av et hus eller en leilighet. Her ser vi store muligheter til endring. Jeg ser at satsningen på blant annet ESS og det store markedet i Oslo, gjør at vi vil øke omsetningen betraktelig for avdelingen på Storo, legger Braastad til.

Aktuell Sikkerhet skrev i fjor at Låsgruppen gikk inn i 2013 med klare ambisjoner om å bli større. Selskapet forventet en omsetningsøkning på 30 millioner kroner, som skulle bli et godt bidrag til å nå målet på 500 millioner kroner i 2015.

I 2012 omsatte Låsgruppen og dens søsterbedrifter, som er en del av Assa Abloy, for 320 millioner kroner.

– Potensialet for kvalitativ vekst i Låsgruppen er stor. Målet er primært organisk vekst. Men vi erkjenner samtidig at oppkjøp også er en del av strategien vår, sa administrerende direktør Svein H. Dahle ved inngangen til 2013.

– Vi skal være i markedet med hele bredden av elektroniske- og mekaniske produkter, samt med installasjon og service. Låsgruppen var det første selskapet i Assa Abloy-konsernet som representerte hele verdikjeden – fra prosjektering, levering, montering og drift av komplette sikkerhetsinstallasjoner. I Skandinavia har konsernet nå tilsvarende virksomheter gjennom Låsepartner i Danmark og Swesafe i Sverige. Disse tre selskapene omsetter til sammen for over en milliard kroner, hevdet Dahle for litt over et halvt år siden.

Låsgruppen er en del av TrioVing Sikkerhetssenter. Dahle mener det faglige miljøet som organisasjonen byr på, er et viktig bidrag i arbeidet med å være en slagkraftig og innovativ sikkerhetsleverandør.

Kenneth Furesund, Knut Willy Rydz Larsen og Svein H. Dahle er blant flere nye kolleger Rune Braastad får når han begynner i Låsgruppen. (Foto: Even Rise)

Powered by Labrador CMS