IMG_0508

Disse skal kontrollere billetten din

Kollektivtransportselskapet Skyss har for de neste årene valgt samarbeidspartner for billettkontroll på bane og buss. Les hvem som er tildelt oppdraget...

Publisert

Skyss har bestemt seg for å fortsette med Securitas som billettkontrollør i Bergen. (Foto: Even Rise)

Helt siden Bybanen i Bergen ble satt i drift for snart tre år siden, har Securitas hatt oppdraget med billettkontrollen for Skyss. Og det kan Aktuell Sikkerhet avsløre at de også skal fortsette med. I et tildelingsbrev som går ut denne uken, kommer det nemlig frem at selskapet er foretrukket som samarbeidspartner også i kommende anbudsperiode. Dette gjelder for billettkontroll på både buss og bane. Først og fremst for en peride på to år fra 16. august, men det ligger også en opsjon på ett pluss ett år i kontrakten.

Det eneste som kan endre dette valget nå, er at en av de øvrige tilbyderne klager på tildelingen – og i så fall får medhold i at valget er tatt på feil grunnlag.

Anbudet ble ene og alene vektet på pris. Det betyr at Securitas var billigst sammenlignet med konkurrentene Pegasus Kontroll og G4S.

Securitas har fått fornyet tillitt til å kontrollere billetter både på Bybanen og bussene i Bergen. (Foto: Even Rise)

Kollektivtrafikkselskapet Skyss eies av Hordaland fylkeskommune, og organiserer nesten all kollektivtransport i fylket. Det fylkeskommunale selskapet Bybanen AS forvalter og eier infrastrukturen, vognene og vedlikeholdsmaterialet. Fjord1Partner AS er innleid til å stå for kjøringen frem til sommeren 2017. Når det gjelder busskjøringen er det flere operatører.

Ifølge Securitasmagasinet 24timer har selskapet erfart at stadig færre kjører med Bybanen uten å ha løst gyldig billett. Bybanen kjører mellom Nesttun og Byparken i Bergen sentrum.

- Kontrollørene er ute hver eneste dag, sier leder for kontrakt og utvikling i Skyss, Karl Inge Nygård.

Powered by Labrador CMS