Faremo LITE

Faremo satte pris på Ringsaker

Ringsaker fikk i dag overrakt regjeringens kriminalitetsforebyggende pris. Tiltak mot elevfall i den videregående skolen, rusproblematikk og kriminalitet er noe av det som har gjort kommunen fortjent til å motta den gjeve prisen.

Publisert

Justisminister Grete Faremo. (Foto: Even Rise)

I Ringsaker kommune er arbeidet med samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT) kommet langt. Justisminister Grete Faremo roser ifølge Ringsaker Blad arbeidet som er gjort siden starten i 2006.

– Begrunnelsen for å gi prisen til Ringsaker er at SLT-modellen her har gjort kommunen og politiet gode til å identifisere utfordringer på et tidlig tidspunkt - og gjøre noe med dem, sa Faremo under overrekkelsen i dag.

Ringsaker kommune er den fjerde kommunen som får regjeringens kriminalitetsforebyggende pris. Tidligere er den tildelt Sola, Stavanger og Røyken kommuner. Også de er gode på samspill mellom kommunale etater, utdanningsinstitusjoner og politiet når det blant annet gjelder erfarings- og kunnskapsutveksling.

Ifølge Ringsaker Blad er Ringsakers SLT-modell organisert gjennom tre nivåer. På styringsnivået er det lensmann, ordfører, rådmann, kommunalsjef og SLT-koordinator som råder. På koordineringsnivå deltar skolelederne, samt lederne for helsestasjonene, PP-tjenesten, barne- og ungdomsvern, psykisk helse, rustjenestene, Nav, kultur og fritid og politiets forebyggende seksjon. På utførernivå sitter blant annet oppvekstteamene ved skolene.

SLT-koordinator Mette Erika Harviken, ordfører Anita Ihle Steen og lensmann Terje Krogstad var blant dem som justisministeren hedret under sitt besøk i Ringsaker kommune i dag.

Les alt Ringsaker Blad skriver om prisen.

Les hva Hamar Arbeiderblad skriver om prisutdelingen.

Her kan du fordype deg i SLT-arbeidet og SLT-organiseringen i Ringsaker kommune.

Og her kan du lese hva Ringsaker kommune selv skriver om prisen.

"
Powered by Labrador CMS