banktyv22

Ga opp da vekteren kom

Da vekteren kom til Nordea i Sandvika i morgentimene mandag, hoppet tyven opp på sykkelen sin og stakk av gårde. Utsyrt med blant annet vinkelsliper og hørselvern, ble utbyttet trolig bare et mindre pengebeløp fra nattsafen.

Publisert

Her er tyven inne i lokalene hos Nordea-filialen i Sandvika. Kort tid etterpå kommer vekteren til stedet. (Overvåkningsfoto: Nordea/Politiet)

Innbruddet i Nordeafilialen skjedde litt etter klokka seks mandag morgen. Politiet fikk melding klokka 06.18. Da hadde vekteren fra G4S kommet til stedet og konstatert at tyven var godt i gang med å utføre innbruddet. Takket være gode overvåkingsbiler har politiet, som kom frem til banken klokka 06.23, et godt signalement på gjerningsmannen.

I tillegg til ødeleggelsene i forbindelse med at tyven brøt opp nattsafen, er også minibanken påført skader. Denne ble forsøkt brutt opp, uten at mannen lykkes med det.

Tyven hadde med seg vinkelsliper og brukte hørselvern mens han romsterte inne i lokalet. (Foto: Nordea/Politiet)

Det er tatt beslag i både vinkelsliperen og noe annet verktøy som mannen etterlot seg før han stakk av på sykkel.

Selv om vekteren kom til stedet mens innbruddet pågikk, klarte tyven å stikke av før politiet kom. Han hadde grå jakke, blå lue og sekk med hvit logo. Politiet antar at han er cirka 40 år, og i en melding på sosiale medier har politiet beskrevet utseende hans som ”junkie-aktig”.

- Det kan tyde på at han kun fikk med seg mynter. Oppbevaringsboksen for sedler ser like hel ut. Men først når banken har utført en grundig telling, er det mulig å si noe eksakt om størrelsen på utbyttet, sier operasjonsleder Magne Olsvoll ved Asker og Bærum politidistrikt.

Powered by Labrador CMS