Politiet bekymret for økning av rumenske kriminelle

Flere politidistrikter opplever en formidabel økning i rumenske kriminelle. – Norge er et fristende mål, sier politimester Geir Gudmundsen til Dagbladet.

Publisert

Geir Gudmundsen er politimester i Bergen. Til Dagbladet fastslår han følgende:

– Så lenge den økonomiske situasjonen ellers i Europa er så kritisk som den er nå, vil Norge være et fristende mål. Vår velstand, og tidvis skjødesløse omgang med egne verdisaker, tiltrekker også reisende vinningskriminelle.

I en reportasje skriver avisen at det i løpet av de tre første månedene i år ble registrert 360 saker hos trondheimspolitiet, mot 257 i samme periode i fjor. Også i Oslo er det rumenere som dominerer lommetyveri-bølgen. Dagbladet skriver at det siden august i fjor er pågrepet 77 lommetyver i Oslo. Et flertall av dem har vært rumenske statsborgere. Takket være et prosjekt mot lommetyver i Oslo er dette problemet redusert i første kvartal i år.

Hvert tredje politidistrikt har ifølge Dagbladet opplevd en økning i kriminalitet begått av rumenske statsborgere.

– De ni politidistriktene som melder om en økning, utgjør nesten halvparten av de 20 politidistriktene som har svart. Totalt finnes det 27 politidistrikter i Norge. Åtte politidistrikter sier at de frykter en økning i kriminalitet fra Romania, skriver Dagbladet.

Les mer om politidistriktenes bekymring i Dagbladet.

"
Powered by Labrador CMS