Charles2

Rekrutterer vektere med åpenhet

G4S opplever at færre søker seg til vekteryrket, og går nå nye veier for å rekruttere nye medarbeidere. 30. mai inviterer de til åpen dag i Oslo.

Publisert

Charles Skipperstøen, Head of Academy i G4S. (Foto: Even Rise)

– Mens behovet for vektere er økende, er interessen for yrket dalende. Vi opplever at mange er nysgjerrige på hva det innebærer å være vekter, men at de ikke tar steget fullt ut for å undersøke hva yrket faktisk går ut på, sier Head of G4S Academy, Charles Skipperstøen.

Derfor tar G4S nå grep for å styrke rekrutteringen gjennom blant annet større åpenhet.

– Sikkerhetsbransjen har tradisjon for å være lukket, men vi innser at det kanskje er på sin plass med større åpenhet. Derfor ber vi inn til åpen dag ved hovedkontoret på Tåsen i Oslo 30. mai. Alle som vil kan møte opp for å bli bedre kjent med bransjen generelt, og vekteryrket spesielt. Hvis arrangementet blir en suksess i Oslo, kan det bli aktuelt å arrangere slike dager også andre steder i landet, sier Charles Skipperstøen.

I kjølvannet av 22. juli-terroren opplevde bransjen større pågang enn noen gang fra folk som ønsket seg inn i vekteryrket. I en periode hadde G4S 200 personer på vekterkurs hver måned. Nå er tallet nede på 150.

– Vi håper et slikt arrangement frister mange til å gjøre seg kjent med yrket. Vi byr blant annet på demonstrasjoner i form av rollespill for å vise noen av situasjonene som vekterne kan bli utfordret i, sier Skipperstøen.

G4S har en policy om at alle som skal vurderes for en vekteransettelse i selskapet, må ha fullført vekterutdanningens trinn 1.

– Det er ingen forpliktelser ved å dukke opp på dette arrangementet. Men vi gir alle som melder seg på vekterkurs der og da en rabatt på 500 kroner, sier Skipperstøen.

Du kan lese mer om selskapet og vekterkursene på G4S sine hjemmesider.

"
Powered by Labrador CMS