Sikkerheten i Malmö inspirert av norske erfaringer

Mens Margaret Berger synger seg gjennom Eurovision Song Contest-finalen i Malmö lørdag kveld, spiller svenske G4S-vektere på norske kollegers erfaringer når de ivaretar sikkerheten under det gedigne arrangementet.

Publisert

– Det har vært flere møter med våre kolleger i Norge i forkant av Eurovision Song Contest. Meg bekjent er det ingen vektere fra Norge som er fysisk tilstede under finalen i Malmö, men samtalene som har vært i forkant betyr mye, sier markedsdirektør Niclas Gustavsson i B4S i Sverige.

Han berømmer G4S i Norge for det generelle arbeidet som blir gjort innen arrangementssikkerhet her til lands.

– Nordmennene er større enn oss på arrangementssikkerhet, og har både stor erfaring og solid kompetanse. Derfor var det en selvfølge for oss å søke råd i Norge før den store finalen. Det som vi lærte ut fra de erfaringene nordmennene delte med oss, spesielt hvordan de håndterte Eurovision Song Contest-finalen i Telenor Arena for tre år siden, var verdifullt da vi planla sikkerheten i Malmö Arena, sier Gustavsson.

Svenske G4S er absolutt på hjemmebane i Malmö Arena. I tillegg til å være generell leverandør av sikkerhetstjenester der, har de også regionkontoret sitt i bygget.

Tidligere har Aktuell Sikkerhet skrevet at overvåkingssystemet som brukes i forbindelse med finalen er levert av Axix Communications. Dette er digitalt og nettverksbasert.

Hele 100 millioner mennesker vil trolig følge finalen på TV. Publikum inne i hallen vil telle cirka 11 000.

Powered by Labrador CMS