Siemens selger alarmstasjon - arbeidsplasser flyttes

Siemens AS selger alarmtjenesten sin i Trondheim. Overføringen til den nye eieren, som dermed overtar den operative delen av alarmsentralen, er planlagt gjennomført allerede 16. april.

Publisert

Det er Nokas som kjøper alarmstasjonen av Siemens.

- Den operative delen vil som følge av salget blir flyttet til Tønsberg. Det blir individuelle samtaler med de syv medarbeiderne som arbeider på alarmsentralen, og alle vil få tilbud om ny jobb, opplyser Siemens.

Siemens beholder teknologi og drift av selve sikkerhetsløsningen på alarmsentralen, og dette vil fortsatt være et prioritert område for Siemens.

- Det ligger en klar strategisk vurdering bak dette salget. Siemens er ledende innen bygningsautomasjon, brann og sikkerhetsløsninger, og denne posisjonen skal vi fortsette å styrke. Men å betjene en alarmsentral vil ikke lenger være et satsningsområde for oss. Nokas har derimot den kompetansen, bredden og erfaringen som skal til for å videreføre denne virksomheten på beste måte, sier divisjonsdirektør Dag Otterstad i Siemens.

I inforasjonen som er sendt til alarmstasjonens kunder hevdes det at overføringen ikke vil påvirke omfanget eller kvaliteten på de sikkerhetstjenester som leveres under de respektive kontraktene.

- Overføringen vil dermed ikke medføre noen endringer for dere som partner, heter det i brevet.

Norsk Vektertjeneste er et av selskapene som i mange år har brukt Siemens sin alarmstasjon i Trondheim.

Daglig leder Rolf Thorkildsen er på tross av garantiene umiddelbart skeptisk til oppkjøpet, og frykter at Norsk Vektertjeneste og de øvrige kundene hos Siemens kan bli skadelidende.

– Vi er en konkurrent til Nokas og tvinges med dette inn i et kundeforhold med dem. Som godkjent vaktselskap er vi lovpålagt å være tilknyttet en døgnbemannet vaktsentral. Det verst tenkelige utfallet for oss, er at vi blir nødt til å etablere en sentral selv dersom Nokas gjennom oppkjøpet legger prisnivået til et uforsvarlig nivå for de minste i bransjen, sier Thorkildsen.

Han har følt stor trygghet ved å være tilknyttet en uavhengig sentral. Nå frykter han at de eksterne brukerne av Nokas sin vaktsentral-tjeneste kan risikere å bli underprioritert dersom det er travelt.

– Vi er allerede i gang med å undersøke muligheten for å slutte oss til alternative sentraler. Jeg synes for øvrig det er skuffende at vi som kunder orienteres om dette først når det er igjen mindre enn en måned til overtakelsen skal gjennomføres. Det er et vesentlig poeng at påsken kommer midt i denne perioden, noe som gjør det ekstra utfordrende å finne alternative løsninger. Samtidig vil jeg understreke at vi selvsagt skal yte den service overfor våre kunder som vi alltid gjør, uavhengig av den situasjonen som har oppstått. Uansett hvem som eier Siemens-sentralen fortsetter vår avtale der. Om vi bytter til en annen sentral, vil tiden vise. Jeg er usikker på hvorvidt jeg kommer til å signere samtykkeerklæringen om overdragelsen som Siemens har sendt oss. Jeg må først sette meg ordentlig inn i forutsetningene, sier Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS