IMG_9359

Stjal fra minibanker

Etter å ha åpnet minibankene og koblet ut alarmen, forsynte vekteren seg med nesten to millioner kroner. Nå må han møte i retten.

Publisert

Peter Wesenberg, konserndirektør Nokas Cash Handing (Foto: Even Rise)

Det er i alle fall slik påtalemyndigheten mener at en 40 år gammel Nokas-vekter opererte inntil arbeidsgiveren avslørte ham.

Mannen fra Vestfold arbeidet som vekter, og hadde blant annet påfylling av minibanker som en av arbeidsoppgavene sine.

Ifølge Tønsbergs Blad var det Nokas selv som oppdaget den uærlige tjeneren.

– Dette ble oppdaget av våre systemer, og det er jeg tilfreds med. Vi følger med på hva som fylles og tømmes i minibankene, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling til avisen.

– Saken er alvorlig og jeg er glad for at politiet har prioritet etterforskningen, legger han til overfor Tønsbergs Blad.

Beløpet som påtalemyndigheten har tiltalt vekteren for å ha stjålet, er på til sammen 1.929.000 kroner. Tyveriene skal ha skjedd fra fire minibanker.

– Det er retten som avgjør beløpets størrelse, sier politiadvokat Hans Henrik Aske til Tønsbergs Blad, hvor det opplyses at partene er uenige om hvor mye som faktisk forsvant under tyveriene.

– Saken er grov på grunn av den økonomiske størrelsen, samt bruddet på den tilliten som fulgte med mannens stilling, sier Aske til Tønsbergs Blad.

Hovedforhandlingen i tingretten er foreløpig ikke berammet.

Powered by Labrador CMS