Stortingsrepresentant går til politianmeldelse

– Dette er plagsom kriminalitet som angår oss alle. Det sier justispolitiker Jan Bøhler, som nå har gått til politiet og krevd etterforskning av bedrageriforsøk han selv er utsatt for.

Publisert

Det er Aftenposten som skriver om Jan Bøhlers politianmeldelse som en følge av at han er blitt lei nesten daglige forsøk på nettsvindel.

– Vi kan ikke skille mellom kriminalitet på nett og andre steder. Nettet kan ikke være et lovløst rom. Dette er en plagsom kriminalitet som angår oss alle, sier Bøhler til Aftenposten.

Til samme avis sier Hans Peder Torgersen, politiinspektør i Kripos, at det er stor økning i spam-mail for tiden.

– Det er bra at stortingsrepresentant Bøhler anmelder dette. Det er med på å løfte debatten, sier Torgersen til Aftenposten. Hele saken kan du lese her.

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har også i en rekke sammenhenger advart mot nettsvindelforsøk i ulikt omfang. Her kan du lese en artikkel de har publisert fra Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge.

Hos NSR kan du også laste ned Mørketallsundersøkelsen 2012, som blant annet viser sårbarheten for nettsvindel på grunn av manglende retningslinjer og kunnskap.

"
Powered by Labrador CMS