- Uakseptabelt

Nasjonal Sikkerhetsmyndiget mener det er urovekkende at flere departementer ikke har meldt inn oversikt over terrormål slik loven krever. I dag legger regjeringen frem stortingsmeldingen med tiltak som skal vise at de har tatt lærdom av 22. juli.

Publisert

– 22. juli avslørte total mangel på sikring av en rekke terrorutsatte mål. I Oslo var det mange viktige bygg som ikke ble sikret. Det er for å unngå nettopp dette at statsrådene skulle ha meldt inn hva de mener bør beskyttes, skriver Aftenposten.

Meldingen med en slik oversikt skulle ha vært innlevert innen 1. januar i år. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet mener det er urovekkende at dette ikke har skjedd.

En slik oversikt er viktig for at både politiet og forsvaret skal kunne planlegge behovet, og vite hvordan det er nødvendig å sette inn sikringsstyrker ved et terroranslag.

De tre statsrådene som ikke har gjort jobben sin, er ifølge Aftenposten olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) og helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

22. juli-kommisjonen påpekte gjennom sitt arbeid hvor viktig det er å skaffe oversikt over hvilke bygninger, anlegg og installasjoner som krever terrorbeskyttelse.

Her kan du lese mer i Aftenposten om den manglende innmeldingen av terrormål og hva for noe mer Nasjonal Sikkerhetsmyndighet sier om det.

"
Powered by Labrador CMS