Vegvesenet har valgt video-plattform

Det er nå bestemt hvilken leverandør Statens Vegvesen Region Øst har valgt når det gjelder videomanagement-plattform ved Veitrafikksentralen i Oslo.

Publisert

Valget falt på Genetec Omnicast. Dette er et resultat av et omfattende pilotprosjekt som foregikk i fjor høst, hvor to video-management-løsninger ble testet mot hverandre.

Statens Vegvesen Region Øst har i dag tilgang til cirka 1500 kameraer, og har satt som krav at det nye systemet skal kunne håndtere inntil 4000 kameraer. Dagens løsning baserer seg på, ifølge en utsendt pressemelding, analoge kameraer tilknyttet hardwarematriser som er plassert i tunnelene.

– I forbindelse med byggingen av Løren- og Økerntunnelen vil de første IP-baserte tunnelene bli satt i drift, og Omnicast vil sørge for live-visning av kameraer og sekvenser, samt alarmer og opptak av eventuelle AID-hendelser i tunnelene, skriver Vicon i en pressemelding.

De eksisterende tunnelene vil også bli trukket inn i Omnicast ved bruk av en teknologi kalt ”virtuelle kameraer”. Denne teknologien baserer seg på at systemet snakker med de analoge hardwarematrisene i tunnelene og automatisk ruter det korrekte kameraet frem til visning hos operatørene.

Powered by Labrador CMS