Alm031

40 000 boliger skal inspiseres etter dødsbrann-økning

Flere enn 50 mennesker har mistet livet i norske dødsbranner hittil i år. Dette er mer enn ti flere enn i hele fjor. Nå starter den store boligbrannaksjonen 2013.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

– Antall omkomne så langt i år er illevarslende, sier administrerende direktør Dagfin Kalheim i Norsk brannvernforening.

– At eldre personer er en spesielt utsatt gruppe vet vi. Ifølge tall fra DSB er dødshyppigheten nær fem ganger høyere hos personer over 70 år enn hos den øvrige delen av befolkningen. Når det gjelder brannrisikoen hos andre utsatte grupper, er det behov for en mer systematisk kartlegging, presiserer Kalheim på brannvernforeningens hjemmesider.

Han ønsker i den forbindelse at den nye regjeringen vil prioritere tiltak som skåner denne risikoutsatte gruppen for brannfare.

Når Aksjon boligbrann starter 1. desember vil brannvernforeningen jobbe ekstra målrettet med forebyggende arbeid. Også brann- og feiervesenet, samt el-sikkerhetseksperter i hele landet kommer til å yte ekstra innsats for å redusere de dramatiske boligbrann-tallene.

Cirka 40 000 hustander skal besøkes i løpet av tre dager. Samtlige vil få tilbud om gratis og uforpliktende sjekk av brann- og el-sikkerheten i hjemmet sitt.

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Norsk brannvernforening og Gjensidige som står bak kampanjen som du kan lese mer om her: Aksjon boligbrann 2013.

"
Powered by Labrador CMS