Rist

Må rekruttere tusenvis av vektere

Sikkerhetsselskapene er overbeviste om at de skal klare å ivareta sikkerheten under et eventuelt OL i Oslo i 2020, men ser på rekrutteringen som en stor utfordring. Det er skissert at 5800 vektere må til for at idrettsarrangementet skal kunne gå for seg i trygge omgivelser.

Publisert

Event manager Christian Rist og resten av G4S har solid erfaring fra store arrangementer i blant annet Holmenkollen. (Arkivfoto: Even Rise)

OL-etaten i Oslo har ifølge Aftenposten regnet seg frem til at det behøves nesten 6000 vektere for at OL skal kunne avvikles i hovedstaden i 2020. Dette er et så mange at det blir nødvendig med en enorm rekrutterings- og opplæringsprosess.

– Utordringen ligger i å få nok kvalifisert personell, og å få nok personer gjennom en opplæring, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i G4S til Aftenposten.

– Vi trenger tid til å få gjort den jobben skikkelig. Derfor er det veldig bra at kommunen allerede nå har bedt om en tilbakemelding fra bransjen, legger han til.

Også Securitas er klare til å satse dersom Oslo får OL.

– Forutsigbarhet er viktig for at vi skal kunne planlegge oppbemanningen og gjennomføringen. Men jeg er helt trygg på at vi vil kunne bidra til å ivareta sikkerheten under OL, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Jarle Ramskjær i Securitas til Aftenposten.

Les mer i Aftenposten hvor OL-sikkerheten skisseres løst med import av vektere og dispensasjon fra Lov om vaktvirksomhet.

"
Powered by Labrador CMS