Må sone for gullsmedran

 Tre rumenere er dømt til fengsel for det brutale ranet av en gullsmed i Bygdøy Allé i fjor høst. To av de involverte er fremdeles på frifot.

Publisert

Ubyttet av ranet skal ha vært varer til en verdi av to millioner kroner. Ifølge NRK, som omtalte dommen først, skal ranerne ha kjørt bil til Tyskland, via Sverige, umiddelbart etter fullbyrdelsen av forbrytelsen i Oslo. Der skilte ranerne lag med hverandre.

En av de tre ranerne som nå er dømt, er en kvinne. Hun ble tatt i Ungarn etter å ha blitt sporet opp ved hjelp av fingeravtrykk og DNA som ble funnet hos gullsmeden i Oslo. De to mennene ble pågrepet henholdsvis i Tyskland og Oslo. Sistnevnte var eier av bilen de forsvant med etter å ha løpt ut fra gullsmedbutikken.

Ifølge NRK ble ransofferet teipet fast og slått da de to ransmennene stormet inn i butikken. Det skjedde sekundet etter at betjeningen slapp inn den kvinnelige raneren. Hun fremsto ifølge dommen som pent kledd kvinne.

Opplysninger kvinnen ga til politiet slik at de enklere kunne oppklare ranet, medførte at tingretten tilkjente henne strafferabatt. De tre ranerne må sone henholdsvis ett år og seks måneder, tre år, og to år og åtte måneder i fengsel.

Ifølge NRK er kvinnen tidligere dømt til sju års fengsel i Romania, og i mai i år ble hun dømt til seks måneders fengsel i Norge for lommetyverier. En av mennene (38) er ifølge dommen dømt til 30 års fengsel til sammen i Romania.

Næringslivets Sikkerhetsråd har et eget ransutvalg, og på nettsiden deres kan du blant annet lese om ransstatistikk og forslag til tiltak mot ran.

Les mer om dommen hos NRK.

"
Powered by Labrador CMS