PCI2

Svensk politi tar også i bruk kroppsfestet kamera i kampen mot vold

Svensk politi gjør som oslofirmaet PCI Security i kampen mot vold og kriminalitet. – Vi fester kameraet til uniformen. Når det oppstår bråk, settes kameraet i opptak, sier politibefal Håkon Eriksson.

Publisert

Stig Andreassen i PCI Security sier at konfliktnivået er betydelig redusert etter at de tok i bruk kroppsmonterte overvåkingskameraer. (Foto: Even Rise)

Det var Aktuell Sikkerhet som først var ute med nyheten om at PCI Security imøtegår en stadig mer voldelig arbeidsdag med bærbart overvåkingskamera. Selskapet har ordensvakttjeneste ved Hard Rock Café i Oslo, og opplevde et økende antall situasjoner med vold og trusler.

– Etter at vi investerte i kameraene, er situasjonen blitt en annen. Nå er det ofte nok å fortelle bråkmakerne at vi har kamera, så roer de seg ned, uttalte vaktsjef Stig Andreassen tidlig i høst.

Kamera som Andreassen og kollegene bruker, er et kroppsholdt RS3-SX Revel Media. Det festes til overkroppen, og har dreibart objektiv slik at opptaket kan styres i ulike retninger. Den som blir filmet ser seg selv i skjermen på kamera som peker motsatt vei av ordensvakten.

Nå melder radiokanalen P4 Värmland i Sverige at også svensk politi har tatt i bruk tilsvarende kroppsfestede kameraer.

Politibefalet Håkon Eriksson, ved operativ stab hos politiet i Värmland, sier til radiokanalen at kameraene blir verdifulle under blant annet sportsarrangementer der det tradisjonelt kan oppstå bråk mellom supportere.

– Ofte er det slik at supportere bråker, og det kan være nødvendig med dokumentasjon av hva som faktisk har skjedd. Det finnes mange eksempler der dette har vært vanskelig, blant annet fordi bråkmakerne bytter klær med hverandre og derfor blir vanskelige å identifisere. Har vi hendelsen på film, blir dette lettere.

Akkurat som i Norge, er det strenge regler knyttet til bruk, håndtering og sletting av slike opptak.

Ifølge P4 Värmland har politiet i Värmland kjøpt inn fire kameraer i første omgang.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet har skrevet om PCI Security sin bruk av kroppsfestede overvåkingskameraer.

"
Powered by Labrador CMS