Minibanker ute av drift

Overgangen fra Loomis til Nokas har ifølge BNP Paribas ført til at flere norske minibanker er midlertidig satt ut av drift. – Sikkerhetssystemet blir oppgradert, og dette er manuelt arbeid som tar tid.

Publisert

Det sier leder for privatmarkedet i BNP Paribas, Christian Eek til VG.

Nokas er i gang med å overta den operasjonelle driften av 300 norske minibanker for Kontanten. Dette innebærer at Nokas skal sørge for at minibankene hele tiden har tilstrekkelig med penger, og at de fungerer som de skal.

I forbindelse med overgangen fra Loomis til Nokas må alle automatene tømmes og fylles opp på nytt.

– Samtidig blir det foretatt en oppgradering av sikkerhetssystemet. Dette er manuelt arbeid som tar litt tid, seir Eek til VG.

– Nå nærmer vi oss ferdige. Det siste av sikkerhetsteknologi er installert, og tirsdag begynner vi å fylle opp med penger igjen. Vi kjører doble skift på det, sier administrerende direktør Tore Anshus i Kontanten til VG.

Kontantens minibanker er stort sett plassert i forretningslokaler og ved trafikknutepunkter. Norge er ikke det eneste landet hvor Nokas har inngått avtale om driftingen av minibankene deres. De siste tolv månedene har det norskeide selskapet inngått kontrakter med Kontanten på hele 370 millioner kroner.

I dag er de driftspartner på mer enn ett tusen minibanker for Kontanten i Norden.

– Kontanten er en uavhengig aktør som installerer stadig flere minibanker i blant annet butikker, kjøpesentra og jernbanestasjoner. Kort sagt der folk ferdes. I motsetning til mange av bankene som bygger ned sitt kontanttilbud, bygger Kontanten opp sin flåte med minibanker gjennom tett samarbeid med blant annet store retail-aktører. Med 15 prosent av alle norske og svenske minibanker er Kontanten en betydelig aktør i det nordiske kontantmarkedet, sa konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas til Aktuell Sikkerhet tidligere i høst.

– Avtalen med Nokas er et viktig ledd i vår nordiske satsning, sa konsernsjef Gunnar Jacobsen i Kontanten da det ble kjent at Nokas skulle drifte deres 300 minibanker i Norge.

Her kan du lese hva VG skriver om saken.

Dette skrev Aktuell Sikkerhet da Nokas og Kontanten ble enige om driftsavtalen.

"
Powered by Labrador CMS