Nokas punger ut 290 millioner kroner

290 millioner kroner er prisen Nokas betaler for å overta resten av G4S i Norge. Dette er 30 millioner kroner mindre enn de betalte for selskapets alarmportefølje for to år siden.

Publisert

Aktuell Sikkerhet skrev tidlig torsdag formiddag at gründerkonsernet Nokas AS overtar samtlige aksjer i de engelskeide G4S-selskapene i Norge.

Nå kan vi fortelle at eierne mottar 290 millioner norske kroner fra Nokas.

– Salget av virksomheten i Norge er en del av et rasjonaliseringsprogram. Vi mener denne transaksjonen bidrar til bærekraftig virksomhet til det beste for kunder, ansatte og andre interessenter, sier konsernsjef Ashley Almanza i G4S.

Engelskmennene valgte høsten for to år siden å selge alarmdelen av G4S i Norge. Dette på tross av at denne divisjonen ga et solid overskudd. Den var en bærebjelke i den norske delen av konsernet. Eiernes begrunnelse for å selge var at boligalarm ikke er en del av det internasjonale sikkerhetsselskapets strategi. Det ble med andre ord ikke tatt hensyn til at denne delen av virksomheten var svært betydningsfull med tanke på fremtiden.

Da jakten på potensielle kjøpere kom i gang, kjente Nokas sin besøkelsestid. Det gjorde også boligalarmkonkurrenten Sector Alarm som ville sikre seg porteføljen på 56000 boligalarmkunder.

Den som vant eiernes tillit var nettopp Nokas. Konsernsjef Heine Wang har sagt at Nokas hadde til hensikt å drive alarmvirksomheten selv, men at omstendighetene gjorde at de solgte den etter en måned.

Og til manges store overraskelse, var kjøperen Sector Alarm. Prisen sistnevnte måtte ut med var hele 420 millioner kroner. Altså 100 millioner kroner mer enn hva Nokas betalte til G4S i første runde.

Det er en kjent sak at G4S etter den gang har jobbet hardt for å finne riktig organisasjonsform, som på en effektiv måte kan skape solid overskudd igjen.

Nå slipper imidlertid country manager Vidar Berg å tenke mer på akkurat denne utfordringen.

Berg skal imidlertid inn i konsernledelsen hos sin nye arbeidsgiver, og vil der få ansvaret for vakt og flyplass i hele Norden.

Realisering av handelen mellom Nokas og G4S forutsetter at Konkurransetilsynet tillater sammenslåingen.

Her kan du lese mer om oppkjøpet av G4S.

"
Powered by Labrador CMS