Oppholdsforbud etter vold og drapstrusler mot ordensvakter

Politiet har strammet grepet rundt yngre menn som settes i forbindelse med vold og alvorlige trusler mot ordensvakter i Oslo. Nå er fem av dem ilagt forbud mot å oppholde seg rundt 19 utesteder i hovedstaden.

Publisert

Fem yngre menn i Oslo er ilagt forbud mot å oppholde seg rundt 19 utesteder i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Oppholdsforbudet gjelder i en omkrets på 200 meter rundt hvert av de 19 utestedene, som alle ligger i sentrumskjernen i Oslo. Dette er første gang politiet tar i bruk denne reaksjonsformen i et slikt omfang, men hensynet til ordensvaktenes trygghet og arbeidsmiljø er vurdert som langt viktigere enn de fem mennenes bevegelsesfrihet. Politiet understreker overfor Aktuell Sikkerhet at de tar situasjonen, som blant annet omfatter drapstrusler, svært alvorlig.

Dersom oppholdsforbudet brytes, vil det få konsekvenser i form av anmeldelse og videre straffeforfølging. Det kan også resultere i innbringelse og opphold i arresten.

Aktuell Sikkerhet avslørte for noen dager siden at enkelte ordensvakter i Oslo utsettes for drapstrusler og trusler om vold av konkrete personer. Dette skal ikke bare ha skjedd mens de har vært på jobb, men også på fritiden.

Det finnes også eksempler i saken på at voldstrusler er blitt realisert. Etter hvert som situasjonen eskalerte, ble det satt inn ekstra ressurser for å gi konkrete ordensvakter politibeskyttelse.

– Dette innebærer at de fornærmede ordensvaktene og kretsen rundt dem nå følges tett av polititjenestemenn, både på jobb og privat. Samtidig som de gis beskyttelse, retter hovedstadspolitiet også et ekstra søkelys mot gjerningsmennene og deres bevegelser, skrev Aktuell Sikkerhet for noen dager siden.

Bakgrunnen for at ordensvaktene har falt i unåde hos de fem yngre mennene, skal være at de ikke aksepterer sanksjoner de er blitt møtt med etter å ha laget bråk ved tidligere besøk på noen av de nevnte utestedene. Dette er noe de har gitt uttrykk for at skal hevnes.

Les mer om hva Aktuell Sikkerhet har skrevet om saken her.

"
Powered by Labrador CMS