Hard Rock 1

Ordensvakter filmer deg på byen

Oppfører du deg dårlig på Hard Rock Café i Oslo, risikerer du at ordensvaktene filmer deg med et lite kamera som de har festet til kroppen.

Publisert

Vaktsjef Stig Andreassen ved Hard Rock Cafe viser hvordan kameraet er festet til kroppen. (Foto: Even Rise)

– Kameraene brukes kun i tilfeller der vi finner det helt nødvendig å skaffe bevis til eventuelle oppgjør i ettertid, uttaler vaktsjef Stig Andreassen i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

- Vi opplevde et økende antall situasjoner med vold og trusler. Men etter at vi investerte i kameraene, er situasjonen blitt en annen, legger han til.

Datatilsynet sier til Aktuell Sikkerhet at de ikke er forundret over at ordensvakter har tatt i bruk bærbart kameraovervåkingsutstyr, og hevder at det helt klart faller inn under personvernlovgivningen.

Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service sier til Aktuell Sikkerhet at ordensvakter er blant de mest risikoutsatte yrkesgrupper som finnes. Sammenlignet med første halvår i fjor, økte antall volds- og trusselepisoder mot vektere og ordensvakter med 20 prosent.

230 anmeldelser første halvår betyr at minst en vekter eller ordensvakt i gjennomsnitt rammes av vold eller alvorlige trusler hver.

I det nyeste Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om vaktselskapet som bruker bærbart fotoutstyr, men blant annet også et intervju med en vekter som ble slått, sparket og bitt mens han var på jobb.

Her hos Buy and read kan du laste ned hele papirutgave.

"
Powered by Labrador CMS